Výuka práce ve Wordu a Excelu moderně a interaktivně - díl 1.

úterý 22. února 2011 ·

Knižní edice Rychle hotovo! vydavatelství Computer Press představuje unikátní metodu výuky práce ve Wordu a Excelu. Nové publikace věnované Wordu 2010 a Excelu 2010 nejsou pouhé knihy, ale každá obsahuje také 20 interaktivních videokurzů, s nimiž je výuka základů v těchto programech opravdu snadná.

Nejsnazší cesta k ovládnutí počítače


Knihy samotné jsou moderními vizuálními průvodci, čemuž odpovídá také jejich vnitřní členění:

  • Levý sloupec obsahuje konkrétní výklad
  • Pravý sloupec obsahuje obrazový doprovod
Text s obrázky je pak propojen čárami. Tento vizuální způsob výuky umožňuje rychlý a snadný postup vpřed. Uživatele, který netouží proniknout do pokročilých možností programu, naučí rychle a srozumitelně naprosto všem důležitým každodenním činnostem.


Vizuální průvodci z edice Rychle hotovo! aplikace Word a Excel nepopisují, ale všechny činnosti ihned ukazují.





Interaktivní videokurzy doprovázející knihu

Unikátním přínosem publikace je pak přiložené CD. Po vložení do mechaniky počítače se automaticky spustí rozhraní, z něhož lze spouštět interaktivní videokurzy. K jejich spuštění není přitom třeba žádný speciální software, výuka probíhá přímo v internetovém prohlížeči. Čtenář si tak snadno může nanečisto jednotlivé postupy vyzkoušet dříve, než se pustí do skutečné práce.



Vyzkoušejte si: Spusťte si a vyzkoušejte ukázkový videokurz z knihy Microsoft Excel 2010 Rychle hotovo!


Každým videokurzem uživatele provádí kreslená postavička, která mimo vysvětlení ukazuje, kam má čtenář klepnout či něco napsat. Plně interaktivní výuka dokáže snadno odbourat strach z toho, že člověk něco pokazí. Díky videokurzům si navíc práce budou moci vyzkoušet i ti, kteří nový software v počítači nainstalovaný nemají – snadno si vyzkoušíte novinky nové verze 2010.





Seriál konkrétních příkladů: V dalších pokračováních vás seznámíme s ukázkami konkrétních postupů a obsahem videokurzů v publikaci Microsoft Excel 2010 Rychle hotovo!


Vhodné k výuce na školách, v kurzech i pro samouky

Díky unikátním videokurzům je komplet kniha + videokurzy jedinečnou volbou pro moderní výuku na školách, v rámci zájmových kroužků, v případě rekvalifikačních kurzů, ale také pro samouky. A to nejen jako doplnění výuky, ale díky pečlivému výukovému přístupu zkušeným autorům také přímo jako podkladový materiál pro výuku.

Kniha obsahuje pouze ty postupy a činnosti, které moderní uživatel skutečně využije a ukazuje je v rámci reálných příkladů. To vše s moderním přístupem k praktickému využití aplikací Word a Excel, nikoliv tedy zastaralým přístupem – popisem jednotlivých funkcí programu bez návaznosti na jejich konkrétní využití v praxi.


Výuka je s tímto vizuálním průvodcem a doprovodnými videokurzy rychlá a efektivní. A co víc: díky použitému přístupu i technologii také zajímavá a zábavná.

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
25. února 2011 v 20:50  

Super! To beru!
Moji žáci trpí až panickou hrůzou z toho, že něco pokazí, protože je drtím zastaralým přístupem bez návaznosti na konkrétní využití v praxi.
Navíc se mi ten tajtrlík až nápadně podobá, což by mne mohlo v očích těch nebožátek poněkud zlidštit. Pokusím se být také tak zábavný.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.