Věcí veřejné k výzvě ČSSD k rezignaci ministra školství Josefa Dobeše

středa 16. února 2011 ·

Představitelé strany Věci veřejné  považují dnes prezentovanou výzvu k rezignaci ministra školství  za neopodstatněnou.


„Sociální demokracii nevyšla její aktivita namířená proti státním maturitám ani legislativní cestou, ani mediální kampaní, a dokonce ani nevybíravým tlakem na vládu. Proto zvolila personální útok na ministra školství Josefa Dobeše za využití všech prostředků, včetně uvedení nepotvrzených, demagogických informací. Znovu opakuji, že ministr školství Josef Dobeš má moji plnou podporu,“ řekl předseda Věcí veřejných a místopředseda vlády Radek John.

Předsedkyně poslaneckého klubu Věcí Veřejných Kristýna Kočí se pozastavila nad konkrétními důvody výzvy ze strany ČSSD: „Dle mého názoru znamenal nástup Josefa Dobeše naopak nový impuls pro řadu dlouho neřešených problémů resortu školství, například v případě socialisty zmíněných evropských fondů pozoruji zřetelné zlepšení. Má naši plnou podporu.“

Ministr dopravy Vít Bárta odmítl laciné politické proklamace : „Fakt, že je ČSSD nervózní a uchyluje se k podobným metodám, potvrzuje správnost ministrových kroků. Ve svém úřadě postupuje ministr Dobeš razantně, a i když to řadu lidí možná zneklidňuje, je to určitě postup správným směre.“

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 20:22  

Důvody, které uvádí ČSSD jsou opravdu pitomé, ale provětrat ministerstvo by to už opravdu chtělo, než něco ze svých rychlých nápadů pan ministr a jeho šéfka kabinetu uskuteční.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 21:30  

s diskutujícím 20:22 nelze než souhlasit. A podpora ze strany VV?
To je přece kuriózní, když dodavatelem kreditu pana Dobeše je naprosto "bezkreditní" pan John, který měl už dávno prohlížet Strakovu akademii zvenku při úklidových pracích....

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 23:21  

Véčkaři, naprosto Vám fandím. Držte se a nedejte se!!

Z naší školy posíláme p. Dobešovi na podporu 22 souhlasných vyjádření. Držíme palce - ať se to trochu hýbe a pohne se se školstvím, je to u nás ostuda na druhou. Tak vydržať.

Anonymní řekl(a)...
17. února 2011 v 6:56  

Véčkaři, naprosto Vám také fšichni fandíme. Jste sice pěkná banda, většinou z firmy ABL, ale ne o moc horší, než ostatní bandy z firem jako je ODS, ČSSD a KSČM.

Z naší školy posíláme p. Dobeschovi na podporu 333 souhlasných podpisů a držíme mu palce i u nohy, což je při vyučování dost problém, ale zvládáme to! Že se školství trochu hýbe a pohne z místa, o tom nemáme sebemenších pochyb.
Na Pepu Dobesche budeme vzpomínat ještě za 20 let. Tak vydržať!!!

Anonymní řekl(a)...
17. února 2011 v 9:40  

Vzpomínat opravdu budeme.

Anonymní řekl(a)...
18. února 2011 v 13:32  

Jo-jo nedělejte si z toho srandu ! Takové borce aby skutečně pohledal a nezní to ironicky ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.