Přečtěte si: Přijímačky nepřipravujte, věnujte se maturitám, nakázal Dobeš Cermatu

pátek 18. února 2011 ·

Moravskoslezský kraj řeší problém s přijímacími zkouškami na střední školy. V kraji je měl zajistit Cermat, příspěvková organizace ministerstva školství, která má na starosti i státní maturity. Ministr Jiří Dobeš ovšem nařídil, aby od smlouvy odstoupil a věnoval se výhradně maturitám.

Z článku Barbory Říhové na iDNES.cz vybíráme:

"Postup ministra školství považuji za vysoce nestandardní zasahování do smluvního vztahu mezi krajem a příspěvkovou organizací ministerstva školství Cermat," uvedla ve čtvrtek v prohlášení náměstkyně moravskoslezského hejtmana Věra Palková (ČSSD).

8 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
18. února 2011 v 18:38  

Lékařští odboráři podepsali dohodu a hned ji hrozí porušit. Cermat vyhrál veřejnou zakázku a čelí ultimátu ministra Dobeše, aby ji ihned vypověděl. Nerada to říkám, ale takovej bordel nebyl ani za Husáka. Chápu, kolik lidí toto přirovnání naštve, mně to taky není milé, ale páně Dobešovy některé rychlé (ba často mimořádně rychlé) kroky nedokážu pochopit. Co kdyby se Cermat rozhodl pro dodržení smlouvy? Jak by pan ministr realizoval státní maturitu? Se svým mediálním týmem? S ředitelkou kabinetu? S klukama z véček?
Napovězte mi!

Anonymní řekl(a)...
18. února 2011 v 19:33  

Nějak jste, paní Carcy, ztratila o Velkém Bobešovi iluze...

No, vypadá to, že panu ministrovi přes jeho téměř nulovou povědomost "která bije" začíná konečně docházet, že se svým "vysokým manažerským tempem" řítí se státními maturitami do... velkého průšvihu. Tak by chtěl zatahat za záchrannou brzdu, jenže si ji plete s páčkou od topení.

Anonymní řekl(a)...
20. února 2011 v 13:08  

Myslím, že u pana ministra, po tom co předvádí, už těžko něco překvapí. Snad jen kdyby si přiznal,že je totální diletant a že nejvíc pomůže českému školství svojí sebereflexí a odchodem. Jenže sebereflexe se u něj těžko dočkáme,leda že by mu to našeptal ten jeho regiment poradců. To ale asi taky nedopadne, protože trvání jejich požitků je spojeno s vytrváním thoto jelimana na pozici, která značně převyšuje jeho "schopnosti, dovednosti a postoje" o "kompetencích", natož klíčových, se už vůbec nedá mluvit.

Anonymní řekl(a)...
20. února 2011 v 13:21  

Slušné panoptikum pan ministr vytvořil z toho,co už nelze ministerstvem nazvat ani v těch nejrůžovějších snech. Je to jak v Arabele, změť pohádkových bytostí - ministrova "chytrá" horákyně, loupežníci, Jekotů a hejkalů je tam hned několik a nad vším ční náš nejvyšší, umouněnej belzeblb Blekota. Tak kde je do pytle ten kouzelnej prsten??? Ať už s ním sakra někdo otočí.

Luděk Blaha řekl(a)...
20. února 2011 v 16:54  

A tak to dopadá, nabude-li se dojmu, že k výkonu povolání nebo funkce stačí dobrá vůle či blíže neurčené osobnostní předpoklady.
Třeba jako že malé děti může učit kdokoli, kdo je má rád.
Nejvyšší čas začít pouštět do nevolených postů výhradně a jen kariérní politiky v odpovídající hodnosti.

Anonymní řekl(a)...
20. února 2011 v 23:41  

CARCY: vy jste opravdu úplně blbá...fakt...srovnávat to tady s husákovskou ČSSR...nejste učitelka ??? A k ministrovi: je to ministr a člen vlády. Tečka. Řídí resort.

Simona CARCY řekl(a)...
21. února 2011 v 6:49  

Anonymní 23:41 - no s vaší mírou nadhledu a schopnosti porozumět psanému textu jste mne pobavil. Ministrem a členem vlády byl taky soudruh Čepička. Tečka. Řídil resort. Že to byl šmejd se ukázalo až po letech.

Anonymní řekl(a)...
21. února 2011 v 7:15  

"Že to byl šmejd se ukázalo až po letech."

Ale ne. To se vědělo hned. To už se tak někdy ví.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.