Přečtěte si: 'Důkazy' o Dobešově seminárce lze vytvořit během chvilky, tvrdí expert

pátek 18. února 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš popírá podezření, že pomáhal své podřízené, vrchní ředitelce kabinetu Janě Machálkové, napsat seminární práci nutnou k zápočtu na vysoké škole. Podezření jsou založena na dokumentech, které obsahují tzv. datovou stopu, která prý k Dobešovi prokazatelně vede. Jsou ale tyto důkazy opravdu důvěryhodné?

Martin Nevyhoštěný z Lidových novin se zeptal Vladimíra Smejkala kromě jiného i zda lze z údajů v souboru alespoň zjistit, jak dlouho autor s dokumentem pracoval:

Je to relativní čas, který má začátek a konec. I když změním čas na počítači, tak začátek a konec bude stejný. To ale není nevyvratitelný důkaz, protože samozřejmě všechna metadata dokumentu můžete editovat.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. února 2011 v 19:55  

Já myslím, že jediný, kdo evidentně editoval byl pan ministr.

Anonymní řekl(a)...
18. února 2011 v 20:13  

je to průser, být VV, tak stáhnu svého místopředsedu z ministerského postu. Je to všechno ostuda. Celkově na mě VV působí vysoce nedůvěryhodně.
Ignorant

Anonymní řekl(a)...
19. února 2011 v 1:55  

Pánové, dámy prominou, viděli jste její foto? Uznejte, že za ty peníze stojí.

Anonymní řekl(a)...
20. února 2011 v 22:46  

No šlo by to, ale ministr si musí rozmyslet, zda mu to za to stojí .

Anonymní řekl(a)...
21. února 2011 v 8:54  

Proč ještě zpochybňovat důvěryhodnost důkazů, když Dobeš sám již přiznal, že některé pasáže jsou jeho dílo? Je to sice jeho ostuda, ale teď ať si to už řeší UJAK. Mně více vadí to zařazení do platové třídy a odměny slečny Machálkové a rodinné fotky /hrazené z čeho?/pana Dobeše, které by se navíc hodily tak leda do Probuďte se.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.