Přečtěte si: Dostala jsem sto tisíc, ušetřila miliony, hájí prémii šéfka Dobešova kabinetu

středa 16. února 2011 ·

Šéfku kabinetu ministra školství Janu Machálkovou medializovala zpráva, že si za pár týdnů práce přišla na stotisícovou prémii. Její výši teď poprvé přiznala. "Když saháte lidem na nepoctivé příjmy, mohou se mstít," říká k úniku své výplatní pásky. Tvrdí, že svou prací ministerstvu ušetřila výrazně více, než dostala.

Z článku Barbory Říhové a Jana Winitzera na iDNES.cz vybíráme:

Začněme tím, jak jste se na ministerstvo školství dostala.

Oslovily mě Věci veřejné - jméno si nepamatuji, ale byla to paní přes lidské zdroje. Na post personální poradkyně bylo tříkolové výběrové řízení, byl v něm i pohovor s ministrem. Uchazečů byly desítky. Tehdy jsem ale nevěděla, že bych se mohla stát šéfkou kabinetu. Když jsem se jí stala, bylo to už bez výběrového řízení - vrcholný management si ministr volí sám.(...) 


Říkáte, že za vynesením informací o vašem příjmu může být čísi zlá vůle, protože tu "větráte" staré pořádky. Jaké? A čí zlá vůle?

Ještě jako poradkyně jsem zjistila, že naše dvanáctičlenné personální oddělení má firma zvenčí tři roky učit naši práci - za patnáct milionů. Říkala jsem si - to jsme jako slítli ze židle, nebo co? Ten projekt už měl ministr na stole připravený k podpisu.

Navíc tři lidi z personálního měli z těch 15 milionů dostat tři miliony odměn za práci, kterou mají vykonávat. To jsem neskousla, ti lidi byli vyhozeni a tím to začalo. Pak to odnesli další lidé, kteří si střihli tu 0,2 úvazku navíc, tu 0,1 - a když ty lidi odstřihnete, přijdou na výplatě o 15-20 tisíc a to bolí. Ten systém fungoval tak, že "si můžeme brát, tak proč bychom si nebrali".

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 19:14  

Bože, to kráva, chtěl bych vidět někoho na MŠMT, kdo má za 0,1-0,2 úvazku navíc 15-20 tisíc.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 20:19  

Takže žádný podvrh, jak tvrdil pan ministr? To je smutné.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 20:45  

No, když máte za celý úvazek 100 tisíc a více, tak máte za 0,1 úvazku 10 tisíc a více :-) Slečna to počítá podle svého platu...

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 22:48  

Ta malá lhářka původně tvrdila, že určitě tolik nedostala. Oni ji asi zapomněli, pipině, říct, že ji dávají 110 000 odměn a celý měsíc se nedívala na výpis banky... Kdo lže, ten krade, a kdo krade, skončí na šibenici.

Luděk Blaha řekl(a)...
17. února 2011 v 0:59  

svou prací ministerstvu ušetřila výrazně více, než dostala

No konečně první vlašťovka.
Se špičkovými státními úředníky mne pojí skutečnost, že se také nedívám na výpisy z účtu.
Stačí mi povědomí, že za měsíc nesmím z bankomatu vybrat víc než šest tisíc, jinak můžu jít spásat jatelinku.

Anonymní řekl(a)...
17. února 2011 v 10:05  

Znamená to, že každý státní úředník, který nenakoupí cokoli za 15 miliónů, dostane jednorázovou odměnu ve výši 110 tis.? A ten, který tu blbost koupí pouze, dostane odměny menší?

Anonymní řekl(a)...
17. února 2011 v 13:37  

Jen nechte bejt, Jana Machálková - vrchní ředitelka kabinetu ministra školství - je docela hezká kočka a až budu ministr školství, pořídím si do svého "kabinetu" tři takové lasičky.
To se to pak chodí do práce, že?

Nikdo tam nepořvává po chodbách, z přízemní závodní kuchyně nevane knedlo-zelo-vepřo, ani čočka, hrachová kaše a gulášová polívka. Všude voní Chanel nebo Gucci, holky chodí v kostýmech od Armaniho. A že nemají vysokou školu? Komu na tom sakra v téhle budově záleží?
Kdysi jsem znal vrchního ředitele kabinetu ministra Petra Roupce. Upřímně řečeno paní Machálkové nemohl konkurovat ani v jediném parametru. Bývalý voják ČSLA, tělocvikář a ještě k tomu potomek vysokého partajníka z Břeclavi. A ta jeho vysoká škola?
Pepovi Dobeschovi fandím, protože kdo si vybírá do svého pracovního týmu takovéhle kočky, ten nestárne.
Sice dělá ve školství strašný voloviny, ale vkus - ten mu nelze upřít. Ve všem ostatním za pět, ale za Machálkou má u mne za jedna. Kabrňák!

Anonymní řekl(a)...
17. února 2011 v 18:02  

Navrhovala jen žabařiny.
Slečna mateřinka stačila hrdinně objevit na MŠMT jen uvedené drobnosti. Kdyby navrhla Pepovi okamžitě zrušit Cermat, další tbytečné ústavy a státní maturity tak by se ušetřily miliardy. Pak bych ji sám navrhl na odměnu Pepovi v řádu milionů a furt by se to státu vyplatilo

Anonymní řekl(a)...
17. února 2011 v 21:07  

Myslí svá vyjádření vážně? Je česká veřejnost osazenstvo mateřské školy? Hotentoti obsadili velín, zachraňme se!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.