Přečtěte si: ČSSD vyzvala ministra školství Dobeše k rezignaci

středa 16. února 2011 ·

ČSSD ve středu vyzvala ministra školství Josefa Dobeše, aby rezignoval na funkci. Místopředseda sněmovního výboru pro vzdělání Ivan Ohlídal (ČSSD) označil ministrovo působení za katastrofální. Školství se podle něj dostává do velmi rychlého úpadku. Navíc Dobešovi vytkl pomalé čerpání z evropských fondů.


Z článku na portálu Novinky.cz vybíráme:


„České školství se dostává do velmi rychlého úpadku,“ ohodnotil Ohlídal ministrovo působení v čele rezortu na tiskové konferenci v Lidovém domě. „Proto si myslím, že ministr Dobeš by měl odstoupit z této funkce nebo by měl být odvolán,“ vyzval.


Dobeše kritizoval Ohlídal i za stav čerpání peněz z evropských fondů.  Ministra přitom vyzval, aby situaci co nejdříve napravil. V případě operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost bylo podle Ohlídala ke konci loňského roku smluvně vázáno ve schválených projektech necelých 22 miliard korun na zálohách.



6 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
16. února 2011 v 17:18  

Než bude čssd zase machrovat, měla by do kapitoly školství vrátit za fešáka Edy prošustrované indoší stamiliony.
Školství, pane profesore, neupadlo za posledního půl roku.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 18:44  

Pan Ohlídal si zřejmě nevšiml, že české školství je ve velmi rychlém úpadku už mnoho let. V současné době k tomu jeho strana výrazně přispívá rušením tříd na gymnáziích. Naopak podporuje učňovské školství, čímž akorát vyrábí množství nezaměstnaných.
Rejpal

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 18:57  

Ono opravdu jména Buzková, E.Zeman,Liška,Kopicová,Dobeš nevzbuzují důvěru. Dozajista jste si všimli, že je to průřez politickou sccénou. Tedy neútočil bých jenom na socany, ale podíval se i jinam. ŠVP paní Buzkové však vyniká jako nic jiného ! Ignorant

Unknown řekl(a)...
16. února 2011 v 19:06  

Dobeš a Věci veřejné - to je naprosto nečitelný subjekt, který se myšlenkově pohybuje od středu k pravici. Takový binec jako je ve školství za Dobeše tady opravdu nebyl od r. 1774. Tedy i já bych se přiklonil pane Nečas k výměně ! Ignorant

Anonymní řekl(a)...
16. února 2011 v 20:48  

Rezignovat by měl především Ohlídal, třeba i s celou svojí partají. Za to, že si dvacet let nevšimli, kam to za jejich vládnutí se školstvím došlo.

Ten komentář v 19:06 napsala zase třída 6.A ? Inu což, já ve Vašem věku měl taky telecí myšlenky.

Anonymní řekl(a)...
18. února 2011 v 20:42  

Hele, tady mě nějakej vtipálek podepisuje. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.