Mezinárodní soutěž o nejlepší statistický plakát na téma životní prostředí

středa 16. února 2011 ·

Soutěž připravila Mezinárodní asociace pro statistické vzdělávání (International Association for Statistical Education – IASE), v České republice jsou organizátory soutěže Vysoká škola ekonomická v Praze ve spolupráci s Českým statistickým úřadem.

Cílem je  zlepšení statistické gramotnosti, kterou lze chápat jako znalosti a dovednosti, díky nimž můžeme zpracovávat data, analyzovat je a porozumět statistickým údajům.

Soutěž je určena pro žáky základních a studenty středních škol. Učitelé mohou do 28. února 2011 přihlásit dvoučlenné nebo tříčlenné týmy ve dvou věkových kategoriích (narození v roce 1995 a mladší nebo narození v roce 1992 až 1994). Soutěž bude probíhat od března do května 2011.

Týmy si zvolí vlastní problematiku, kterou se budou zabývat, provedou sběr dat a jejich analýzu a své postupy a zjištěné závěry promítnou na plakát v poutavém grafickém provedení.

Všechny potřebné informace včetně ukázek plakátů najdete na internetových stránkách soutěže http://www.czso.cz/stat_gramotnost/index.html.

Vyhodnocení proběhne nejprve v rámci školního kola, nejlepší plakáty pak postoupí do kola národního. Zde posoudí plakáty odborná komise, která se bude skládat ze statistiků, ekonomů, odborníků na životní prostředí i grafiků. Vítězný plakát bude oceněn, postoupí do mezinárodního finále a bude vystaven na  58. světovém kongresu Mezinárodního statistického institutu v Dublinu v srpnu 2011.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.