28. 2.: Přednáška StoryFactory a 3D animace

pátek 18. února 2011 ·

Dovolujeme si učitele a studenty pozvat na přednášku Mgr. Cyrila Broma, Phd., která je určena učitelům informatiky na SŠ a jejich nadaným studentům a koná se v rámci pravidelných Exaktních pondělků na MFF UK.



V současné době se už téměř žádný větší film neobejde bez výpomoci virtuálních herců. Umělí lidé chodí, mluví a hýbou se jako ti opravdoví, dokonce můžete s počítačovými bytostmi natočit celý film. Jak ale přimět virtuální tvory ke spolupráci?

Nahlédnout do dílny tvůrců 3D filmů nebo programátorů počítačových her lze díky unikátnímu nástroji StoryFactory, který vznikl na Matematicko-fyzikální fakultě UK v Praze. Umožňuje vytvářet krátké animované snímky ve virtuální realitě a jen tak mimochodem při tom třeba zjistit, co všechno se musí udělat, aby virtuální kluk přešel ulici a otočil se doprava, a že život tvůrce počítačových her není vždycky jednoduchý.

Na přednášce se dále dozvíte, jak StoryFactory vznikala, jak dostali virtuální panáci tvář, naučili se hýbat a chodit spolu na rande. Objevíte základy 3D animací: jak se snímají pohyby prostřednictvím motion capture, jak se převádějí na pohyb virtuálního těla, jak tohle tělo vlastně vzniká, a odhalíte, co má umělá holka pod tričkem.

Přednáška se koná 28. 2. 2011 na Matematicko-fyzikální fakultě UK, Malostranské náměstí 25, Praha 1, místnost S9, čas 18:10 - 20:00 (cca).

www.robotomie.cz


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.