Začíná boj o titul Zlatý Ámos

úterý 11. ledna 2011 ·

V pondělí 24. ledna začínají regionální kola ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos 2011. Bude jich celkem šest v různých místech republiky. Hlavním posláním regionálních kol je vybrat 12 semifinalistů.

Do 18. ročníku ankety Zlatý Ámos žáci nominovali přes 70 učitelek a učitelů. Některé přihlášky však byly neúplné a 4 nominovaní svou účast v anketě odmítli. V regionálních kolech tak bude o postup usilovat 15 učitelů a 52 učitelek.

V regionálních kolech nejvíc záleží na žácích. Porota totiž hodnotí, jak si dali záležet na zpracování přihlášky a obhajobu, se kterou před porotu předstupují. „Z minulých ročníků víme, že děti jsou nesmírně vynalézavé a pokud nominovaly skutečně svou oblíbenou učitelku nebo oblíbeného učitele, připraví obhajobu vtipnou, originální, poutavou a přesvědčivou,“ říká ředitel ankety Zlatý Ámos a předseda pořádajícího občanského sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura Slávek Hrzal. Děti přípravě na regionální kola Zlatého Ámose obvykle věnují hodně volného času, v roli poradců působí v mnoha případech rodiče i členové učitelského sboru.

Regionální kola Zlatého Ámose, to však není jen soutěž. „Chceme, aby regionální kola byla zároveň oceněním všech, kteří byli svými žáky na titul Zlatý Ámos nominováni. Jsou to nejoblíbenější učitelky a nejoblíbenější učitelé na jednotlivých školách a uznání si jistě zaslouží,“ dodává k regionálním kolům Hrzal. Právě proto se organizátoři snaží, aby se regionální kola konala v důstojných reprezentativních prostorách. Letos budou například také v Poslanecké sněmovně a v Senátu Parlamentu ČR, v Muzeu J.A. Komenského nebo na zámku Brchtold.

Poslední regionální kolo proběhne 14. února v nově upraveném Domě dětí a mládeže ve Vratimově (Ostrava). Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, je plánováno na začátek března. Finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční 25. března. Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je již tradičně spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v sobotu 26. března.

Jména všech nominovaných, adresy škol i rozpis regionálních kol je na www.zlatyamos.cz.

8 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
11. ledna 2011 v 12:38  

A kdo to moderuje? Mareš nebo Eben?

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 14:55  

Soutěž zrušte, protože Zlatým Amosem pro tento rok je jednoznačně Pepa Dobeš.

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 15:30  

To je fakt. Ten je nad zlato, všechno drahé kamení, ale i za všechny prachy.

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 18:00  

Anonymní 14:55 a 15.30:

Potrefené husy se ozvaly! Ale on současný ministr za Vaše problémy (snad jste nedostaly přidáno tolik, co někdo jiný) ani tak nemůže. Měly jste křičet a bránit se za minulých vlád, kdy se na všechny problémy zadělávalo.

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 20:14  

Anonymní 18:00

Naprostý souhlas. Dobeš se za nás postavil, takže jsme jako jediní nepřišli o peníze. Když si vzpomenu na předešlé ministry (a že jich bylo!), tak snad jedině Buzková by byla něčeho podobného schopna.

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 21:43  

11. ledna 2011 18:00
Tož snažili jsme se synku, ale Topol byl v Toskánsku a užíval si s děvčaty. I já jsem pro Bobeše, pač takového ministra jsme tady vskutku ještě neměli !

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 21:57  

11. ledna 2011 20:14
Ono už totiž nebylo co snižovat. Kdyby vzal učitelům těch 10 % jako úředníkům a ostatním, tak by se mu školství totálně rozsypalo. Nebyla to tedy nějaká superláska k hloupým učitelům .

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 22:11  

ještě mě jako rodiče šokovala loňská vítězka. Ta paní ( slečna) vypadala jako těžká ADHD. Prostě by mi jako učitelka nesedla. Nebyl jsem s tímto názorem jediný.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.