Přečtěte si: Tři velmi stručné příběhy o českém školství

úterý 11. ledna 2011 ·

Petr Koubský je na blogu Idées fixes opravdu velmi stručný a velmi jízlivý.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. ledna 2011 v 22:07  

"Úterý, devět třicet ráno, v Praze za slušné viditelnosti vrcholí zatmění Slunce. Kantor učí zeměpis a napomíná neukázněné žáky, kteří natáčejí hlavy k oknu ve snaze vidět aspoň něco."

Úterý 9:31 jsem vyhnal žáky za slušné viditelnosti ven ze školy, aby se podívali na zatmění Slunce a to s dovědkem : "Do školy se vraťte až v pondělí". Žáci poslechli a já dostal padáka. Taky obraz českého školství. Za dobrotu, na žebrotu. Tedy v roce 2026 již žádné zatmění nebude. Konec ironie. Je to fakt škoda, že se nepodívalí, ale kvůli tomu snad svět nespadne. Ignorant

Luděk Blaha řekl(a)...
11. ledna 2011 v 22:48  

Chtělo by se říci, že jsou to spíš příběhy o třech pitomcích v českém školství.
Je-li autor nadpisu učitel, pak o čtyřech.

Anonymní řekl(a)...
12. ledna 2011 v 7:39  

V 9,40 přijel tatínek jedné žačky a přivezl svářečskou kuklu. Celá třída se na zatmění podívala a v následné hodině jsme znovu zopakovali, co víme o Slunci a Měsíci. V ČJ jsme psali text, který z pozorování vycházel.

Chci pana autora článku upozornit, že z jednoho případu nelze dělat obecné závěry.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.