16. 12.: Kulatý stůl SKAV na téma Plošné testování – cesta vpřed, nebo zpět?

neděle 12. prosince 2010 ·

SKAV, o. s., EDUin, o.p.s. a SVP PedF UK srdečně zvou na další diskusní setkání u kulatého stolu ke vzdělávací politice, které se uskuteční dne 16. 12. 2010 od 10.00 hod. v prostorách auly ZŠ Vodičkova 22, Praha 1.

Cílem kulatého stolu je hledat odpovědi na otázky:

  • Pomůže plošné testování v uzlových bodech českému školství? A jak?
  • Co hrozí v případě (ne)zavedení plošného testování?
  • Kdo by měl testování realizovat?
  • K čemu by testování (ne)mělo sloužit?
  • Jaké jsou zkušenosti s testováním v zahraničí (kladné i záporné)?
Pozvaní panelisté:
  • Jana Straková, ISEA
  • Erika Mechlová, Ostravská univerzita, MEC
  • Oldřich Botlík, Kalibro
  • Branislav Kleskeň, McKinsley
  • zástupce CERMAT
Moderuje Zdeněk Slejška, EDUin, o.p.s. - Vzdělávání je i naše věc

Kulaté stoly spolufinancuje Nadační fond pro vzdělávání při Mezinárodní škole v Praze.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. prosince 2010 v 18:42  

Zkuste napřed otestovat učitele a zjistíte, že děti učí mnozí takoví, kteří nejsou schopni testy zvládnout sami.

To by vcelku byla sranda, kdyby někdo vymyslel test obecně učitelských předpokladů a škola by podle jejich výsledků dostávala prachy. To by se konečně začali ředitelé snažit neschopných kantorů zbavit a o nejlepší by nastala taková rvačka, že by dotyční měli slušné platy raz dva.

Uvědomuje si vůbec někdo, že školství je snad jediná oblast, kde se pracovníci nemusí, pokud sami nechtějí, vůbec vzdělávat?

Anonymní řekl(a)...
12. prosince 2010 v 20:51  

Asi to nebude tak jednoduché. Jednak učitelé mají povinnost se vzdělávat (ukládá jim to 317/2005). Navíc testováním nelze zjistit, zda je dítě kvalitně vzdělané (dá se říct o absolventovi autoškoly, který napsal testy na 100 %, že bude vynikající řidič?). Určitě je ale průšvih, že chybí realizace kvalitní vzdělávací koncepce. Ona sice nějaká existuje, ale prakticky nikdo se jí neřídí (zejména obce a kraje). Uvidíme...

Mgr. Milan Šatra řekl(a)...
13. prosince 2010 v 22:38  

Kdyby si někteří pisálci komentářů na vlastní kůži vyzkoušeli, co to je stoupnout si před žáky, možná by změnili názor a nepsali takové ptákoviny. Zkuste si osobně naučit žáky, kteří nemají potřebu se učit (rodiče to nezajímá, na nějakou střední se vždy dostanou) čemukoliv. Můžete se vzdělávat jak chcete a je to houby platné. Všechny ty povídačky o psychologii a pedagogice a výuce učitelů jsou k smíchu. A házet vše na krk nám učitelům je jednoduché ... jenže spoustu učiva se prostě žák musí nadrilovat nazpaměť - např. maollou násobilku nevymyslí a neodvodí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.