Mimořádná soutěž Pedagogického muzea J. A. Komenského v Praze o nejstarší a nejzajímavější vysvědčení

pátek 8. října 2010 ·

Pedagogické muzeum J. A. Komenského v Praze vyhlašuje soutěž, která je součástí projektu „Nejstarší a nejzajímavější vysvědčení ve světle dějin školství“. Záštitu nad akcí převzal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. Josef Dobeš.

Tento projekt je součástí plánovaných aktivit v souvislosti s blížícím se 120. výročím založení Pedagogického muzea J. A. Komenského v Praze v r. 2012, které mají za cíl prezentovat zajímavou formou historii školství.
Máte-li někde doma staré i nové zajímavé vysvědčení, které Vám nebude chybět, darujte ho Pedagogickému muzeu. Odborná porota vybere nejstarší nebo nejzajímavější vysvědčení a jejich dárci budou pozváni na slavnostní setkání, které se uskuteční na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy na podzim 2011.

Pedagogické muzeum se pokusí získat vysvědčení i od známých politiků, významných osobností, ale také od všech těch, kteří chtějí věnovat dalším generacím kousek svého života ve škole, něco pro radost, něco, co vyvolá na tvářích návštěvníků potěšení i úsměv.

Mnohá vysvědčení jsou výtvarně překrásná a dokazují, že školní vysvědčení nemusí být jen nudnou záležitostí, ale že každé vysvědčení je svým způsobem originální.

Druhou částí projektu je výstava s názvem Od Marie Terezie po dnešek–Školní vysvědčení v proměnách času, na které se mimo jiné představí i vysvědčení získaná ze soutěže. Výstava bude otevřena veřejnosti v prostorách muzea v prosinci 2011.

Soutěžní kategorie:

I. nejstarší vysvědčení
II. nejzajímavější vysvědčení

Termíny a podmínky soutěže:

1. Soutěž bude probíhat od 1. října 2010 do 31. července 2011.
2. PMJAK předpokládá, že darovaná vysvědčení budou zasílána poštou na adresu muzea, popř. doručena osobně.
3. Do soutěže budou přijímány pouze originály vysvědčení.
4. Pokud dárce nemůže poskytnout originál vysvědčení, muzeum uvítá i kvalitní ověřenou kopii vysvědčení.
5. Ke každému vysvědčení budou požadovány kontaktní údaje (přesná adresa, telefon, případně e-mail).


Vysvědčení z hlavní školy v Plzni - 1803 - jedno z nejstarších vysvědčení ze sbírek muzea




Vysvědčení Marie Čuldové, vydané Obchodní a průmyslovou dívčí školou Ženského výrobního spolku českého v Praze v roce 1895. Vysvědčení je podepsáno starostkou spolku Eliškou Krásnohorskou.


Vysvědčení 1895 podpis E.Krásnohorská 


 Přílohy:

Tisková_zpráva.pdf (118,58 kB)
Výzva_příloha tiskové zprávy.pdf (123,08 kB)




0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.