Asociace škol, které nechtějí jen přežívat

pondělí 13. září 2010 ·

Prvního září zahájila svou činnost nová Asociace aktivních škol. Učitelské listy položily členům přípravného výboru – Mgr. Václavu Klausovi ml. a PaedDr. Ivě Cichoňové – několik otázek.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. září 2010 v 11:39  

Člověk by jim snad i věřil, že to myslejí dobře. Kdyby členská čísla nezačínala 106, 107, kdyby členský poplatek nečinil směšné 2000 Kč ročně, kdyby netvrdili na svém webu, že chtějí rezistencí podpořit aktivitu..... :-).
To si Klaus jr. dělá legraci? Jeho táta vykládá o tom, jak ústavní soud dělí lidi na lidi dvou kategorií a synáček mele o tom, že snad mezi našimi školami je nějakých 18 aktivních, co chtějí něco dělat. A co je proboha ten zbytek? Na co si džejár hraje?

Anonymní řekl(a)...
13. září 2010 v 12:00  

Tohle je taky perla: "přihláška podepsaná ředitelem školy, který je minimálně 2 roky ve funkci"

Simona CARCY řekl(a)...
13. září 2010 v 13:36  

Vedla jsem asociaci podnikatelských subjektů s 10ti členy, roční příspěvek na člena se po 6 letech podařilo stáhnout poprvé pod 100 tisíc. Pokud to budou dva tisíce ročně, pak nezaplatí nájemné za své sídlo. A pokud nezaplatí za sídlo, pak jsou někde načerno a ve skutečnosti někoho okrádají. Asi nechtějí jen přežívat....

Anonymní řekl(a)...
13. září 2010 v 17:41  

Proč hned tolik pobouření? Pokud by jediným bodem činnosti byl boj proti školské byrokracii, tak už to by stačilo. Ty 2 roky ve funkci - připadá Vám to hodně nebo málo? Ani ty příspěvky mi nepřipadají tak nereálné, protože sídlem asociace /soudím podle kontaktu/ je právě PORG, takže nájemné zřejmě problém nebude.

Anonymní řekl(a)...
14. září 2010 v 8:35  

1. Spojovat něčí aktivity s aktivitami rodičů je velice moudré a chvályhodné - tento prospěšný vynález byl vyšperkován už za socialismu. Bravo.
2. Většina z nás (ve školství) jen bezmocně kroutí hlavu nebo se hořce řehtá. Asociace je možná cestou, jak ten řehot měnit do produktivní podoby. (I když spíše ne - příkladem budiž stálost způsobu přijímacího řízení navzdory všem anketám, názorům ředitelů apod.)
3. Doporučoval bych vzniklé asociaci omezit se na boj proti nesmyslům a byrokracii. Inspirace a Sdílení jsou samozřejmě také velmi zajímavé oblasti, - nicméně se tím rozostřuje fokus na aktivity, které nejsou zrovna unikátní, a mají šanci se schovat ve všeobecném školském marastu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.