Milan Pol: Otázka z prvních – proč? Tentokrát o účelu autoevaluace

pondělí 23. srpna 2010 ·

Plánuje-li člověk autoevaluaci ve vlastní škole buď jako její vedoucí pracovník, nebo jako ten, kdo byl společně s druhými takovým úkolem pověřen, přichází do situace, kdy není od věci důkladněji popřemýšlet o některých otázkách. Ty se sice mohou zdát banální a vzhledem k rychlosti uplývání dne či návalu úkolů snad až zbytečně zatěžující, přesto mají svůj význam.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2010 v 12:52  

Pokud bude autoevaluace probíhat tak, jak proběhla v minulém roce na naší škole tzn., že jsme si pokud možno omazali med kolem huby a ten, kdo měl kritickou připomínku byl kazič kolektivu, nebude nikdy nástrojem k nějakým změnám v našem školství. A vzhledem k tomu, jak se našich školách lpí na tzv. dobrých kolektivech ve sborovnách a rovnostářství, naprosto nevěřím, že by nějaká autoevaluace mohla fungovat.

Anonymní řekl(a)...
23. srpna 2010 v 13:42  

My jsme si med kolem huby nemazali a inspekce jen opsala všechny nedostatky do své zprávy. Taky poučení...

Anonymní řekl(a)...
24. srpna 2010 v 7:36  

To, že si neomažete med kolem huby, ještě neznamená, že to máte napsat do oficiálních dokumentů. Chce si to vše vyříkat ve sborovně, pořešit problémy, ale proboha nikam to nepsat!!! To může udělat jenom ten, který neví, že ČŠI jen opisuje zprávy jednu od druhé a sem tam tam přihodí skutečně něco o dané konkrétní škole. Pro ni je důležité, aby byla v pořádku lejstra a ŠVP. To, jak se na škole ve skutečnosti učí, jak pracuje vedení a jaké jsou její výsledky je jim šumák.

Anonymní řekl(a)...
27. srpna 2010 v 21:54  

jinak 99,9 % škol pracuje na 99,9 %. Je třeba hledat rezervy v tom 0,1 %. To proto, aby jste se mohli odrazit od svých neúspěchů a posunout se dále, tak-že v dalších letech již budete plnit na 105 %.

Anonymní řekl(a)...
27. srpna 2010 v 23:22  

1. ČŠI zrušit!
2. Tomu 99,9% anonymovi: píše se abyste, nikoliv aby jste - to je zřejmě ta 0,1% :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.