Záložka do knihy spojuje školy

pátek 2. července 2010 ·

Ústav pro informace ve vzdělávání – Národní pedagogická knihovna Komenského v Praze a Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě vyhlašují k Mezinárodnímu měsíci školních knihoven 2010 druhý ročník česko-slovenského projektu.
Mezinárodní měsíc školních knihoven (International School Library Month) vyhlásila Mezinárodní asociace školního knihovnictví (International Association of School Librarianship) poprvé v roce 2008 (nahradil Mezinárodní den školních knihoven). K různým akcím na propagaci a podporu činnosti školních knihoven byl vybrán měsíc říjen. Prezident asociace James Henri vyzval školní knihovníky, aby si v průběhu tohoto měsíce zvolili den, týden nebo celý měsíc, který budou věnovat prezentaci školních knihoven.

Cílem projektu je navázání kontaktů mezi českými a slovenskými školami a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih. Děti vytvoří záložky do knihy libovolnou technikou a vymění si je s partnerskou školou ve Slovenské republice. Výměnu záložek mohou školy využít k navázání spolupráce, kontaktů nebo poznání života dětí na Slovensku.


Do projektu se mohou přihlašovat základní i střední školy z celé České republiky a to do 30. 9. 2010. Na základě přihlášek budou z českých a slovenských škol vytvořeny dvojice podle typu školy a počtu přihlášených žáků. Následně bude oběma školám zaslána kontaktní adresa přidělené partnerské školy ve druhém státě. Vzájemné zasílání záložek a další případné kontakty škol už budou probíhat mimo pořádající instituce.

Projekt bude ukončen k 31. 10. 2010, následně Národní pedagogická knihovna Komenského v Praze vyzve partnerské školy k zaslání informací o průběhu projektu (počet zúčastněných žáků, případně fotografie z průběhu projektu nebo fotografie nejhezčích záložek). Závěrečné vyhodnocení projektu bude zveřejněno na webových stránkách obou pořádajících institucí.

Elektronickou přihláška pro školu naleznete na adrese http://www.npkk.cz/npkk/zalozka2_prihlaska.php
K nahlédnutí doporučujeme také vyhodnocení minulého ročníku a přidruženou fotogalerii.

Kontaktní osoby projektu:

  • Mgr. Radmila Indráková
    zc.kkpn@avokardni
    tel. 221 966 438
  • Mgr. Alice Košková
    zc.kkpn@avoksok
    tel. 221 966 402

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.