Lidovky.cz: VV zmrazily ministerské peníze

sobota 17. července 2010 ·

Ministr školství Josef Dobeš pozastavil čerpání strukturálních fondů (i v rozběhnutých řízeních). "Na ministerstvu bude probíhat profesně personální audit a je snaha, aby se vedení seznámilo se stavem úřadu," reagoval mluvčí ministerstva školství Václav Koukolíček.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. července 2010 v 13:40  

To znamená, že školy domnívající se, že budou moci začít na "šablonách" pracovat od začátku školního roku 2010/11, to mohou prozatím odpískat. Jen, aby to však dále neznamenalo, že dojde k naplnění kouzelné formulky z výzvy, která znamená, že výzva může být ukončena řídícím orgánem!

Anonymní řekl(a)...
17. července 2010 v 13:52  

V článku je dále uvedeno: "Podle mluvčího ministra vnitra Jiřího Reichla nehrozí, že by kvůli novým pokynům došlo ke zpoždění zásadních a důležitých úkolů. Věci, které nesnesou odklad, ale bude muset schválit kabinet ministra. Přestože ministerstvo školství zastavilo schvalování zakázek i čerpání peněz z EU, projekty, které jsou vázané na určité datum, mohou od šéfa resortu dostat výjimku. To se například týká škol, které žádají peníze na projekty startující spolu se začátkem školního roku. Oficiálně je zde totiž práce na všech investičních záměrech a smlouvách pozastavena až do konce srpna. Nebýt výjimky, školy by peníze nedostaly včas."

Těch schválených projektů je už na 800, to se tedy kabinet ministra prohne!
A jaký to má smysl, protože když tyto školy dostanou výjímku, jen těžko půjdou šablony zastavit. Jak by MŠMT pak ostatním vysvětlo, že nemají na peníze nárok, když tedy některé školy dostanou výjímku!!!

Anonymní řekl(a)...
18. července 2010 v 22:31  

To znamená co ? Si snad neuvědomují, že školy ( přes 800 ) chtěly pracovat se šablonami od září ? Již je dávno zpracovaná organizace, i vázaná na evropské peníze.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.