Desátý ročník soutěže eLearning Awards začíná!

středa 7. července 2010 ·

Soutěž eLearning Awards organizuje již deset let po sobě European Schoolnet, a to za podpory klíčových partnerů z oblasti průmyslu. Od prvního ročníku (2001) zájem o tuto soutěž po celé Evropě neuvěřitelně vzrostl – zapojily se do ní tisíce učitelů ze všech končin Evropy i ze zemí neevropských ve snaze předvést, jak nejlépe využívají nové technologie a inovativní nápady ve školství, a inspirovat v tomto ohledu ostatní.  

Po deseti letech od svého vzniku zůstává soutěž eLearning Awards nejvýznamnější evropskou soutěží, která oceňuje vynikající úroveň, pokud jde o nejlepší využití  technologií ve vzdělávání. V roce 2009 poslalo do soutěže příspěvek 700 učitelů ze 36 zemí a podpory celé akce se ujaly firmy ACER, Promethean, eInstruction, Elluminate, Intel, SMART, Young Digital Planet, Cisco a Microsoft.


Na oslavu 10. výročí konání eLearning Awards vyzývá European Schoolnet všechny školy a instituce pro výcvik učitelů z Evropy i mimo ni, aby se soutěže zúčastnily a zaregistrovaly se na adrese http://elearningawards.eun.org, díky čemuž budou moci představit své nejlepší projekty týkající se využití ICT k výuce a vzdělávání.

Po prvním úspěšném počinu svého druhu, který proběhl v roce 2009, se soutěže i v letošním ročníku budou moci zúčastnit mezinárodní soutěžící z neevropských zemí, a to v rámci kategorie “Mezinárodní spolupráce”. A v ročníku 2010 bude vyhlášena i kategorie zcela nová: ceny Aspect, které budou oceňovat zviditelnění a využitelnost vzdělávacích zdrojů na místních, regionálních a národních úložištích vzdělávacích zdrojů.

Vítězové každé kategorie, které vybere mezinárodní odborná porota, získají tisíce euro v hotovosti a ICT vybavení pro svou třídu. A další nový prvek: 50 nejlepších příspěvků bude zahrnuto do knihovny projektu Výměna vzdělávacích zdrojů (Learning Resource Exchange – viz http://lreforschools.eun.org), aby se tímto způsobem zviditelnily  inovativní praktické počiny učitelů, což podpoří ostatní, aby následovali příkladu svých kolegů.


Vyhlašovací ceremoniál

Ceremoniál, kde budou předány ceny, se uskuteční v listopadu 2010 v Kodani během konference EMINENT 2010 a po něm bude následovat galavečeře. Konference EMINENT je výroční akce, jež zástupcům evropských ministerstev školství, celosvětových firem a klíčovým stakeholderům ve sféře vzdělávání nabízí jedinečnou příležitost k setkání a k diskusi o nejnovějších trendech a problémech ve vzdělávání v Evropě.

Vítězové budou pozváni na výlet do Kodaně, aby mohli být vyhlašovacímu ceremoniálu přítomni.


Jak se zúčastnit

Příspěvky do všech soutěžních kategorií mohou zasílat on-line školy či instituce pro výcvik učitelů  ze všech členských států EU, zemí Evropského hospodářského prostoru, z čekatelských zemí i z Gruzie, Izraele a Švýcarska. Příspěvky do kategorie  “Mezinárodní spolupráce” mohou zasílat účastníci ze všech zemí (viz pravidla eLearning Award 2010).

Příspěvky se budou zobrazovat v galerii na webových stránkách eLearning Awards a bude je posuzovat odborná porota. Soutěžní příspěvky lze zasílat od 4. června 2010 do 28. září 2010 přímo prostřednictvím následujících webových stránek: http://elearningawards.eun.org.

Zanedlouho bude uveřejněn kompletní seznam kategorií. Přehled kategorií soutěže eLearning Awards 2009 naleznete zde: http://www.elearningawards.eun.org/ww/en/pub/elearningawards/categories.htm.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.