ČTK: Začínající učitelé by měli mít dík náborovému příspěvku 20.000 Kč

pátek 2. července 2010 ·

Školští experti rodící se koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných se dnes večer shodli, že začínající učitelé by mohli dostat náborový příspěvek až 180.000 korun. Měl by tak dorovnat nástupní plat, který je u začínajícího učitele zhruba o pět tisíc měsíčně nižší, než je plánovaná minimální měsíční hrubá mzda pro pedagogy. Ta by měla dosahovat výše 20.000 korun.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. července 2010 v 13:01  

Dobeš se evidentně uvedl lží, právě to v ČT24 John s Nečasem dementovali.

Luděk Blaha řekl(a)...
2. července 2010 v 13:43  

Peníze musejí jít především za učiteli nižších stupňů vzdělávání, mateřskými škola počínaje.
Čím menší děti, tím musí být vzdělanější a kvalitnější pedagog. Maturant si s pablbem poradí lépe než prvňáček s hysterkou.
Na střední školy absolventi pedagogických fakult. Na druhé stupně základních škol učitelé po první atestaci a na první stupně až po druhé atestaci.
Vysoký nástupní plat pro začínající učitele musí být samozřejmostí. Učitele nad padesát let postupně umísťovat do meziskladů vyhořelého paliva, to jest do čši, odborů školství na úřadech zřizovatelů škol, na ministerstvo vzdělanosti, do výzkumných ústavů pedagogických, dozorčích rad státních a polostátních podniků a jako státem placené konzultanty politických stran. Čím lepší volební výsledek, tím více konzultantů.
Uff, to je, panečku, vedro ...

Anonymní řekl(a)...
2. července 2010 v 17:12  

Pro anonyma z 2. července 2010 13:01

Vůbec neobhajuji nějakého Dobeše, nikdy jsem o něm neslyšel a je mi zcela lhostejný. Ale jste si jistý, že ty návrhy opravdu nadnesl?

Pokud jsou Vaše informace jen z médií, tak určitě byly původně formulovány jinak, než byly českými médii zveřejněny a následně okomentovány.
Máte tak málo zkušeností s českými novináři, že jim věříte?

Pokud jste uvedené informace od něj opravdu slyšel nebo četl na jeho stránkách, pak považujte můj příspěvek za bezpředmětný.

Kalashnikoff řekl(a)...
3. července 2010 v 16:09  

I dím opět: Luděk Blaha 4 president!!! A pak že je prý herbartismus zpátečnický;-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.