„Národní cena kariérového poradenství 2010“, soutěž o nejlepší službu kariérového poradenství v České republice

úterý 4. května 2010 ·

Centrum Euroguidance při Domu zahraničních služeb vyhlašuje soutěž o nejlepší službu zaměřenou na podporu kariérového rozvoje „Národní cena kariérového poradenství 2010“. Cílem soutěže je podpořit význam kariérového poradenství v České republice a současně zviditelnit úspěšné příklady dobré praxe v této oblasti. Soutěž je otevřena jak organizacím, tak fyzickým osobám, které poskytují služby kariérového poradenství, včetně organizací podporujících kariérový rozvoj svých zaměstnanců.


Služby kariérového poradenství pomáhají klientům rozpoznat a mobilizovat jejich osobnostní a profesní potenciál, usnadňují zapojení do dalšího vzdělávání, a tím pomáhají poznávat nové kariérní možnosti. Jedná se o služby poskytované veřejným, neziskovým nebo soukromým sektorem. Příkladem může být poradenství zaměřené na dospělé osoby bez zaměstnání či služby pro ty, kteří přecházejí od jednoho zaměstnavatele k druhému. Jiným příkladem služeb kariérového poradenství je pomoc mladým lidem v plánování jejich kariérového rozvoje před vstupem na trh práce.

Soutěžní příspěvky je možno zasílat od 3. května do 15. června 2010. Odborná komise provede jejich hodnocení v průběhu července a srpna 2010 a vybere tři vítězné projekty, jejichž autoři/autorky získají jednu z těchto cen:

  • Cena celoživotního poradenství;
  • Cena prevence sociálního vyloučení;
  • Cena podpory profesního rozvoje kariérových poradců.

Autoři/autorky vítězných příspěvků získají jako odměnu studijní výjezd do institucí poskytujících kariérové poradenství ve Švédsku. Současně pak budou moci prezentovat své příspěvky na mezinárodním kongresu „Kariérové a profesní poradenství v rychle se měnícím světě“, který se uskuteční ve dnech 3. – 5. listopadu 2010 v Praze.

Informace o podmínkách soutěže a elektronický dotazník pro přihlášení je k dispozici na www.euroguidance.cz.

Program Euroguidance vytvořila Evropská komise za účelem sladění různorodých přístupů k poradenství v Evropě. Hlavním cílem programu je výměna zkušeností v oblasti zavádění a realizace poradenství v 32 evropských zemích. České Centrum Euroguidance realizuje zejména vzdělávací aktivity pro poradce, zajišťuje informovanost o dění nejen v oblasti kariérového poradenství u nás i ve světě.Také prostřednictvím webových stránek www.euroguidance.cz poskytuje prostor pro sdílení informací a zkušeností poradkyň a poradců na národní i mezinárodní úrovni. Cílem českého Centra Euroguidance je zprostředkovat odborné veřejnosti zkušenosti z evropských zemí ,a podpořit tak rozvoj kariérového poradenství v České republice.

Webové stránky Centra Euroguidance: www.euroguidance.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.