CERMAT: K maturitní generálce se přihlásilo už přes sedm set škol

pátek 14. května 2010 ·

Přihlašování středních škol a odborných učilišť k projektu Maturitní generálka MAG´10 se blíží do finiše. Do středečního večera se k projektu přihlásilo 725 škol, další rychle přibývají.


„Dosud se do projektu přihlásilo více než 700 škol a další se přihlašují každým okamžikem. Podle očekávání se také neustále zvyšuje počet škol, které se přihlásí za jeden den, takže předpokládáme, že do páteční uzávěrky přihlášek se k Maturitní generálce přihlásí více než tisícovka škol," uvedl Pavel Zelený, ředitel CERMATu, který má přípravu nové maturity v kompetenci. Počet přihlášených škol bude k dispozici po uzávěrce a zpracování přihlášek v průběhu příštího týdne.

Školy se do projektu mohou přihlašovat od 21. dubna. Nejzazší možný termín k podání přihlášky byl stanoven na 14. května. V průběhu středy se přitom k MAG´10 přihlásily bezmála dvě stovky škol.

CERMAT podpořil informovanost vedoucích pracovníků škol o maturitní generálce i o přípravě realizace maturitní zkoušky v roce 2011 sérií 47 dvouhodinových informačních seminářů ve všech krajích ČR. Poslední dva semináře skončily ve středu v podvečer.

V rámci Maturitní generálky mohou žáci maturitních ročníků získat přímou zkušenost s testy a písemnými pracemi povinných zkoušek společné části maturitní zkoušky. Výsledky obdrží žáci nejpozději 10 dnů před tím, než budou podávat přihlášky k ostré maturitě a tedy před tím, než budou volit své maturitní předměty a jejich obtížnost. Získají rovněž přímou zkušenost s tím, jak budou zkoušky organizovány a jak budou probíhat.

Účast školy na maturitní generálce není povinná a je na rozhodnutí ředitele školy. Ten musí zvážit, do jaké míry bude účast školy a žáků posledních ročníků maturitního studia v MAG´10 přínosem k tomu, aby ostrá maturitní zkouška na škole proběhla bez problémů, a aby výsledky jeho žáků v červnu příštího roku byly co možná nejlepší.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.