Studentské volby: Michal Hašek změnil názor

středa 28. dubna 2010 ·

Ministerstvo školství na nátlak ČSSD odňalo po jednání s Michalem Haškem, předsedou Asociace krajů ČR, před téměř třemi týdny záštitu projektu Studentské volby. Michal Hašek ale včera po jednání se Šimonem Pánkem změnil názor.

Přitom Michal Hašek ještě předevčírem vydal velmi ostré prohlášení: "Asociace krajů ČR kategoricky odmítá lživá a účelová tvrzení o údajném bojkotu projektu Studentské volby 2010, které na českých a moravských středních školách organizuje obecně prospěšná společnost Člověk v tísni."

Včera předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek spolu s ředitelem společnosti Člověk v tísni Šimonem Pánkem vydali společné prohlášení. V něm shodně tvrdí že projekt Studentské volby a jemu podobné záležitosti hodlají podporovat i do budoucna. Vyvracejí tak informace některých médií, že mezi Člověkem v tísni a Asociací krajů vznikají rozpory: "Asociace krajů ČR deklaruje, že podobné vzdělávací projekty, které vedou k většímu zapojení mladých lidí do správy věcí veřejných a připravují mladé lidi na výkon svého základního demokratického práva ve standardních volbách v budoucnu, vždy po diskusi s předkladateli obdobných projektů, podpoří."


Podívejte se na přehled souvisejících článků ve Zprávách Google.

Položme si otázku: Kdo se v pseudocause Studentské volby v očích studentů zesměšnil nejvíce?

7 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
28. dubna 2010 v 12:55  

"Tak to ma byt, protože tak je to spravne." Říkával nadporučík Mazurek.

Aspoň se ví, na čem se je.
Prvovoliči se setkali s realitou.

Anonymní řekl(a)...
28. dubna 2010 v 19:01  

vse povazuji jenom za medialni hru - volby probehly, nikdo je nezakazal, nazor nezmenil (prosim ctete vsechna prohlaseni dukladne) dokonce se ani nepotvrdilo, ze by se skoly baly volby realizovat. Naopak se ukazalo, ze nekteri reditele jsou slabosi, kteri se bali a preventivne se odhlasili. Vysledek je tedy pat a to bez ohledu na to jake budou vysledky. Ted je jeste treba pockat, zda nejaky trouba nepouzije tento projekt ke zpochybneni voleb v kvetnu, pak to teprve bude stret s politickou realitou. ze zahranici MM

Luděk Blaha řekl(a)...
28. dubna 2010 v 20:25  

vse povazuji jenom za medialni hru ... ze zahranici MM

Čo bolo, to bolo. Terazky tu máme tá čehůnská špecifiká.

To, že se vzdělaní lidé už zase, nebo spíše pořád ještě, preventivně připodělávají, je přece značně věrohodná výpověď o stavu naší společnosti. Tím víc, že se jedná o vzdělavatele.
O popletené ministerstvo, třicetikorunové hejtmanstvo a nakonec i volby v tísni tu přece vůbec, ale vůbec nejde.
Mládežníci to vesměs mají poměrně značně v paži s tím, že se jich to nejbližších deset let netýká s představou, že pak je stejně čeká s otevřenou náručí svět plný nepřeberných možností. Že za ně teď rozhodují slavně májoví staříci, koho to zajímá.
A tak to ma byt, protože tak je to spravne.

Anonymní řekl(a)...
28. dubna 2010 v 22:15  

Jak se připodělávají současní vzdělavatelé, to mi nepřišlo divné. Takoví jsou. Netřeba to rozmazávat. Že pan přítel Hašek mění názor častěji než ponožky, to také není divné. Tak to je. Vzpomeňte si na to při volbách. Škoda, že nejde volit učitele, u lékaře to už jde!

Anonymní řekl(a)...
29. dubna 2010 v 7:26  

to anonymní 28. dubna 2010 22:15:
Škoda, že nejde volit učitele, u lékaře to už jde!

U nás v Kyselé prdeli si nevyberete lékaře, natož učitele. Holt nežijeme všichni ve velkoměstech.

Anonymní řekl(a)...
29. dubna 2010 v 13:52  

Já bych zde připomenul trochu jiný aspekt. Mnoho (z pohledu školy) vnějších subjektů (firmy, sdružení, nadace, magistráty,...) svou bohulibou činnost výrazně opepřují tím, že ji předhodí školám k provedení, soutěžení, projektování atd. (taková modelová situace, kdy sedí tým u kulatého stolu, a najednou někdo vykřikne: Mám to!!! Vyhlásíme soutěž pro školy!!!!). A ověřují, že mail došel, že jsme jej četli, a jak to je možné, že jsme se ještě nevyjádřili, a ať to vysvětlíme, z jakého důvodu se nezapojíme. A je toho moc, až příliš. A vnější aktivity (ač jistě prvoplánově pozitivní)ve svém důsledku naopak často ruší v běžném chodu výuky. Ono to není mávnutím kouzelného proutku - zajistit garanta, prostudovat problematiku, motivovat žáky, distribuovat informace apod.
A mimochodem - kladu si otázku: proč jsou ty aktivity směrovány vždy na školu - proč není oslovována dospělá veřejnost? Protože by to nefungovalo? Protože by se nedal úkol přenést na cizí kompetentní osobu?

ignorant řekl(a)...
29. dubna 2010 v 21:14  

To je nějaké zvláštní, že někdo neustále využívá "aktivity" mládí. V Číně to byly "Rudé gardy" v Kulturní revoluci velkého kormidelníka Maa. V Kambodži to dovedli k dokonalosti. Patnáctiletým "zavazeli" třicetiletí. Otázka zní - Proč stále někdo rozděluje tuto společnost. jednou na levici a pravici ( to ještě chápu ), ale dělení na mladé a staré ( starší 40 let ) ? Proč ? Není to sociálfašismus v podání Mádla a spol ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.