Příručka nezaměstnaného v roce 2010

pátek 15. ledna 2010 ·

Co dělat při ztrátě zaměstnání, na koho se obrátit, na jaké dávky od státu vzniká nárok nebo jak si najít nové zaměstnání a co všechno je k tomu potřeba. Tyto informace přináší publikace „Příručka nezaměstnaného v roce 2010“. Vůbec poprvé ji vydalo ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV).

Vyšla v nákladu 100 000 ks a kromě MPSV je dostupná zdarma také na všech úřadech práce v celé České republice a rovněž na okresních správách sociálního zabezpečení, Státním úřadu inspekce práce, Výzkumném ústavu bezpečnosti práce a v Ústavu pro mezinárodněprávní ochranu dětí.

Příručka nezaměstnaného v roce 2010 má podtitul „Informace, které byste měli vědět při hledání práce“. Jak v jejím úvodu říká ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka: „Bojovat s nezaměstnaností je jednou z priorit Ministerstva práce a sociálních věcí a orgánů a organizací v jeho působnosti. Máme proto řadu protikrizových projektů či programů, realizujeme rekvalifikační kurzy, podporujeme tvorbu nových pracovních míst a snažíme se také problémům předcházet. Mimo jiné včasným podáváním ověřených informací.“

I proto MPSV publikaci vydalo. Vše stálo 386 750 Kč včetně DPH, tzn. že jedna příručka vyšla na necelé 4 Kč. Grafickou úpravu a tisk zajistilo Studio REMA ´93, spol. s r.o.

Příručku nezaměstnaného v roce 2010 lze stáhnout i z wiki České školy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.