Michal Štůsek: Ovoce do škol nedorazilo. Hledají se dodavatelé

pondělí 4. ledna 2010 ·

Počínaje dneškem se měl na školách rozeběhnout projekt "ovoce do škol". Jak zjistil online deník Aktuálně.cz, dostat k dětem vitamíny se zatím nepodařilo. Organizace vládního plánu bude o to zdlouhavější.


Z článku zpravodajského portálu Aktualne.cz vybíráme:

"Legislativní část jsme úspěšně zvládli, nyní je na řadě realizace," řekl Aktuálně.cz mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček. (...)

Školy se na ovocnou vlnu dívají různě. V jedné využití dotací vítají, ve druhé považují celou akci za zbytečnou.

"O dotaci víme, ale asi ji nevyužijeme. Naše děti o ovoce velký zájem nemají," sdělila Aktuálně.cz například ředitelka ostravské základní školy Ostrčilova Dagmar Dluhošová.

Nad využitím podpory ve stravování naopak přemýšlí na ZŠ Novoměstská v Brně. "Dnes je první pracovní den. O využití dotace budeme jednat v průběhu ledna. Určitě to chvíli potrvá," popsala plány školy její ředitelka Eva Baráková.

6 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
5. ledna 2010 v 1:07  

Si říkám, jakpak asi změří životosprávci úbytek dětských tlouštíků a tedy efektivitu provitaminovaných nákladů.
Vezmou to na kusy nových neposedů nebo jako souhrn odstraněného sádla?
A kolik tak asi bude šacovat kilko rozpřidělovaných jablíček či litřík šťávky.
Vřele doporučuji, aby si vládní hoši autoevaluačně oklikali třeba Barvy života.

A ti jasnozřiví ředitelé, kteří o této vymoženosti sociálních inženýrů evropského střihu uvažují, nechť se porozhlédnou, jestli v jejich okolí náhodou nejsou nějací rodiče, kterým chybějí peníze na to, aby mohli zajistit trošku lepší žití svým dětem, které za svůj zdravotní problém či jiné omezení nemohou.
A pak by mohli mezi svými zadotovanými žáčky uspořádat nějakou tu sbírku. Aspoň v desetině hodnoty odebraných vitamínků.

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2010 v 9:50  

Opravdu jasnozřiví, tzv. lidoví ředitelé se porozhlédnou spíše po tom, jestli v jejich okolí náhodou nejsou jejich podřízení-učitelé, kterým chybějí peníze na to, aby si mohli zajistit trošku lepší oblečení a obuv: http://preskoc.cz/igt

A pak by mohli mezi pracovníky ČŠI, kterí navštíví jejich školu, uspořádat nějakou tu sbírku na to, aby si i Salda, který za svou zálibu http://yy.vc/6C3 nemůže, mohl potřebné pomůcky pořídit.

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2010 v 16:19  

Jablka mají svým dětem kupovat rodiče, školy mají jejich děti učit a ministerstvo zdravotnictví nemusí nic legislativně řešit. Bohužel by se unijní peníze beztak rozfofrovali - třeba na propagační předměty....

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 19:05  

EU je jistě zajímavá, to nedělali ani bolševici před rokem 1989. Takto rozdávat zdarma !

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 19:07  

Každý ví, že je to na ho..., ale když ředitel dostane od dodavatele 4 štangle salámu, to se budete divit. Všichni víme, jak to funguje !!!

Anonymní řekl(a)...
7. ledna 2010 v 13:28  

Cože? Čtyry salámy sežral? Já ho zabiju!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.