Jiří Varhaník: Celoživotní učení bude nutné

středa 6. ledna 2010 ·

Na pět stovek účastníků, zejména ředitelů 325 středních, převážně odborných škol ze všech krajů, představitelů krajských úřadů a ministerstva školství, se sešlo začátkem prosince v pražském hotelu Pyramida na úvodní konferenci projektu UNIV 2 – KRAJE, aby zahájili několikaletou společnou práci.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 9:20  

Děkujeme, jděte už konečně do prdele!

Luděk Blaha řekl(a)...
6. ledna 2010 v 12:46  

Neposílejte, prosím, nikoho dalšího do místa mého trvalého pobytu. Děkuji

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 19:02  

Jistě, v 65 letech dodělám studium RVP-ŠVP. Asi to bylo za trest !

Luděk Blaha řekl(a)...
6. ledna 2010 v 20:51  

Než školy rušit, je lepší jim najít nějaké jiné zaměstnání. Proč ne.
Z přidružené výroby se stane posléze hlavní prodělečná, pardon výdělečná činnost a žáčci budou trpěni jako kamufláž.
Nakonec známe kolegy/ně, jejichž práce s dětmi je natolik nadstandardní, školu reprezentující a tedy i nadosobně hodnocená, že už jim na vlastní učení moho sil nezbývá.
Tak aspoň že děti jsou pak v klidu.

ignorant řekl(a)...
6. ledna 2010 v 21:05  

Na mnoha školách je již tak přeprojektováno, že se pro jistotu vůbec neučí.
Znám učitelku, která se fotila u fotografa, dávala mu k podpisu třídní knihu ať tam napíše Projekt Comenius - úprava vody.

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 22:21  

Neposílejte, prosím, nikoho dalšího do místa mého trvalého pobytu. Děkuji

Pane kolego, nač ta skromnost? Vy řídící učitel v městě, které založili již v polovině 13. století na břehu řeky Otavy čeští králové, které díky těžbě zlata i čilému obchodnímu a výrobnímu ruchu město rychle vyrostlo a těšilo se přízni panovníků Přemysla Otakara II. a Václava IV a které v první polovině 15. století hrálo důležitou úlohu mezi obránci kalicha a od 19. století zcela změnilo svou tvář, na předměstích vyrostly celé ulice nových domů, na radnici zvítězila čeština, vznikly kulturní instituce a spolky a Písek byl nazýván městem škol a studentů i Mekkou houslistů?

Právě jsme oslavili vstup do Nového roku s novým dvojčíslím, v nelehké době a pro většinu učitelů s velkými obavami. Zrychlující se tempo výuky, technické možnosti žáků, lákavá šidítka i stres nás čím dál více odvádějí od možnosti publikovat v diskusích. Někteří z nás ani nemají čas hledat odpovědi na otázky, které nás trápí.

Vaše příspěvky však vyjadřují naději, že se nám podaří najít takovou sílu, překonávající všechny těžkosti, najít k sobě cestu navzájem a pokusit se s co nejlepším svědomím zvládnout vše, co před námi stojí.

Rád Vám touto cestou popřeji pevnou víru, která je základem života, naději, která je zázrakem stavu ducha, který dává pedagogické práci v rámci ŠVP smysl a hodně lásky ke kolegyním, která činí učitele šťastným.

Sd

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 22:36  

Z přidružené výroby se stane posléze hlavní prodělečná, pardon výdělečná činnost a žáčci budou trpěni jako kamufláž.

Podobně jako v letech předrevolučních, když se novináři ptali předsedy JZD: "Soudruhu, co vám ve vaší práci nejvíc vadí?"

Pole a dobytek.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.