22. 1.: Přednáška amerických profesorů ekonomie Franka Machovce a Timothyho Terrella: Economics and The Medical reform

pátek 1. ledna 2010 ·

V pátek 22. ledna 2010 od 16 hodin pořádá vysoká škola CEVRO Institut přednášku dvou amerických profesorů ekonomie z Wofford College ve Spartanburgu v Jižní Karolíně. Přednáška Franka Machovce a Timothyho Terrella bude věnována ekonomickým souvislostem zdravotních reforem, jejichž prosazovatelem je současný americký prezident Barack Obama. Akce, kterou bude moderovat rektor vysoké školy CEVRO Institut prof. Josef Šíma, se koná na půdě školy, tj. v Měšťanské besedě, Jungmannova 17, Praha 1.


Touto přednáškou otevírá vysoká škola CEVRO Institut nový cyklus anglickojazyčných veřejných přednášek a diskusí s názvem CEVRO Institut Academic Forum. V jeho rámci budou v následujících měsících a letech vystupovat významní představitelé západního akademického světa z obou stran Atlantiku.

„Přednáška obou profesorů bude nepochybně ukázkou zdravě kritického myšlení, jež je vlastní americkým univerzitám, stejně jako jejich ideová a hodnotová profilace. Téma je navíc navýsost aktuální nejen v zemi, o níž přednáška bude pojednávat, ale i v České republice“, říká Josef Šíma, rektor vysoké školy CEVRO Institut.

Vysoká škola CEVRO Institut založená v roce 2006 se zaměřuje na výuku společenských věd. Poskytuje vzdělání v bakalářských a magisterských studijních programech (politologie a mezinárodních vztahy, resp. veřejná správa). Mezi jejími pedagogy je celá řada renomovaných odborníků z oblasti právních, společenských a správních věd i ekonomie. Více na webu: www.cevroinstitut.cz.

Frank M. Machovec je řádným profesorem ekonomie na Wofford College. Je to autor známé práce Perfect Competition and the Trasformation of Economics (1995), která byla oceněna několika prestižními cenami a citována v řadě knih a článků.

Timothy T. Terrell působí taktéž na Ekonomické fakultě Wofford College.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.