Ministryně Miroslava Kopicová diskutovala se studentskými vůdci z roku 1989

sobota 14. listopadu 2009 ·

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová a studentští vůdci roku 1989 diskutovali na dnešním setkání u příležitosti 20. výročí začátku Sametové revoluce o změnách, které přinesl pád komunistického režimu školám a vzdělávání v České republice.
„Blížící se 20. výročí událostí sametové revoluce je a bude předmětem mnoha reflexí, komentářů, analýz i hodnocení. Studenti byli symbolem naší cesty ke svobodné společnosti a proto pokládám za správné, abychom se právě my ve školství začali zabývat otázkou, co nám posledních dvacet let přineslo, jakou změnou jsme prošli a kam chceme jít dál,"  řekla úvodem ministryně školství Miroslava Kopicová. 
Beseda ministryně Kopicové s Monikou Pajerovou, Šimonem Pánkem, Igorem Chaunem, Markem Bendou, Vlastimilem Ježkem, Pavlem Žáčkem a Janem Bubeníkem byla jednou ze série akcí, které MŠMT připravilo v souvislosti s oslavami výročí 17. listopadu. V uplynulých dnech byla pozornost věnována i  problematice pronásledovaných pedagogů či projektu Příběhy bezpráví - měsíc filmu na školách, který pořádá společnost Člověk v tísni. MŠMT také vydalo Doporučení k výuce dějin 20. století.

Přílohy:

Zpráva o vývoji českého regionálního školství po roce 1989.pdf Zpráva o vývoji českého regionálního školství po roce 1989.pdf (179kB PDF)
České vysoké školství po roce 1989.pdf České vysoké školství po roce 1989.pdf (160kB PDF)

2 komentářů:

Kalashnikoff řekl(a)...
14. listopadu 2009 v 17:12  

Jo jo, pan "doktor" Marek Benda jistě pronesl velmi kvalitní příspěvek na téma změn, které listopad 89 přinesl českému školství, o tom není pochyb. Sám je nastavoval a koštoval, místo Vokovické Sorbony máme práva v Plzni, s nimiž je velmi dobře sžit. Inu, prasata jsou u koryt a mlaskají mlaskají...

Anonymní řekl(a)...
14. listopadu 2009 v 22:48  

Jak se na to z nebe asi kouká jeho táta a co na to říká bývalý pan disident?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.