ČTK: MŠMT zatím nebude měnit úvazky učitelů

středa 11. listopadu 2009 ·

Ministerstvo školství (MŠMT) se dnes dohodlo sodboráři, že zatím nebude měnit úvazky učitelů. ČTK to potvrdila mluvčí ministerstva Kateřina Böhmová. Podle připravované novely měli netřídní učitelé učit týdně až o dvě hodiny víc. Návrh ale mezi kantory vyvolal velký nesouhlas, na Znojemsku kvůli tomu dokonce odbory vyhlásily stávkovou pohotovost. Proto bude novela vládního nařízení pozastavena do doby, než budou příznivější ekonomické podmínky.

5 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
11. listopadu 2009 v 1:18  

Proto bude novela vládního nařízení pozastavena do doby, než budou příznivější ekonomické podmínky.

Do té doby my zůstáváme ve střehu. :-)

Anonymní řekl(a)...
11. listopadu 2009 v 7:17  

Tak to je v klidu. V tom případě se několik desítek let nemusíme zvýšení úvazků bát. Zvláště, když si zase zvolíme do vlády čssd, která opět o několik desítek miliard státní dluh zvedne. Až do státního banktoru za tři čtyři roky.

Anonymní řekl(a)...
11. listopadu 2009 v 8:43  

Ale plat nám o 4 procenta sníží i tak :-D. Kolegové, pokud se nezačnete chovat trochu komerčně a budete tvrdit, že neustále něco objetujete na "oltář národu", bude s vámi stát stále zacházet jako s onucí.

Anonymní řekl(a)...
11. listopadu 2009 v 9:14  

Ach jo, ten pravopis!!!!

Anonymní řekl(a)...
11. listopadu 2009 v 9:23  

To je sice pěkné, ale neměli bychom ministerstvu zapomenout argumentaci, ve které z nás dělali úplné pitomce. Říkat, že snížení úvazku metodikovi prevence vyváží zvýšení úvazku netřídním učitelům a že ředitelé mají možnost ocenit práci třídních učitelů tím, že jim vlastně nechají stávající úvazek(střední školy), je nehoráznost. Můžete jednou hádat, na kolik hodin úvazku na jednoho učitele by nám dávali v příštích letech naši zřizovatelé peníze!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.