Úkoly za učitele opravuje software

čtvrtek 23. července 2009 ·

Portál UČENÍ ONLINE dnes spustil modul ÚKOLY, softwarové řešení pro učitele, které automaticky vyhodnotí práce žáků. Řešení je přístupné všem vzdělávacím organizacím zdarma na stránkách www.ucenionline.com.

Učení online je portál, který je primárně založen jako databáze výukových podkladů, něco podobného jako YouTube s videi : Nahraješ nebo stáhneš. Návštěvník má po registraci možnost se pomocí speciálního INTRAnetu navíc zeptat živého učitele – specialisty na daný předmět na cokoliv z látky základní školy.

Nově se právě dnes na těchto stránkách objevila sekce ÚKOLY, která je určena naopak učitelům a je nástrojem , kterým má za cíl zjednodušit práci učitele a při tom zatraktivnit výuku pro žáky.

Jak to funguje? Naprosto jednoduše. Jakmile ředitel nebo administrátor vytvoří třídu a učitele, tak systém učitele „vpustí do jejich elektronických tříd“. A zde začíná zcela jiná výuka. Program učiteli nabízí rozdílnou motivační taktiku pro žáky, než jen klasické známkování. Za dobře vypracovaný úkol může žák načerpat kredity a na základě nich si pak stahovat další výukovou látku a příspěvky. Aktivní a schopný žák tak může databázi využívat zcela bezplatně, pasivní si musí za stahování zaplatit.

A jak program pomáhá učiteli? Jednak zde třídě nebo vybranému žákovi může založit běžný textový úkol nebo si pomocí unikátního řešení vytvořit elektronický úkol, který následně i sám opraví chyby a žákovi přičte body nebo určí známku. Program navíc hlídá termíny a učiteli vytváří přehledné reporty o aktivitě a výsledcích žáků. Učitel tak může věnovat více času výkladu a prezentaci látky než hodnocení a kontrole studentů.

Učení online je součástí portálu Veselé děti www.veseledeti.cz , jehož cílem je vývoj a realizace alternativních metod přístupu k dětem. Jak zní motto portálu „"Život je stále těžší - Veselé děti Vám dávají možnost udělat si alespoň částečně svět podle svého ...vytvářet Vaše osobní OSTROVY RADOSTI". Jak se zdá , na toto heslo slyší stále více lidí. Jen za měsíc červen se zaregistrovalo 192 škol a samotná návštěvnost vzrostla o 118% na 12,5 tisíc osob, což zatím není ve srovnání s dětskými weby nijak ohromující (nejnavštěvovanější dětský web Alik.cz 92tis.) , ale po 3 měsících provozu velmi nadějné. Podle ředitelů základních škol je to i díky tomu, že školy zejména pro 1. stupeň samy hledají zdroje inspirace a portál se prostě trefil do jejich poptávky. Tvůrci navíc dokáží hbitě dodávat technologické nástroje , na které by školy sami neměly dostatek prostředků a při individuálním vývoji by na ně čekaly roky.

Za zmínku jen stojí, že portál je financován, přibližně z 60% z prodeje zboží vlastního e-shopu a 40% z reklamy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.