Tiskové prohlášení zástupců Nechceme státní maturitu! k úterní schůzce na MŠMT

pátek 24. července 2009 ·

Zástupci a autoři skupiny Nechceme státní maturitu! se během včerejšího dne opět setkali s ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavou Kopicovou a jejím odborným týmem. Schůzce byli přítomni i zástupci facebookové skupiny Chceme státní maturitu.

Studenti seznámili paní ministryni s pochybnostmi, jež u nich nadále přetrvávají. Během úvodních minut se řešily některé nedostatky v informačním balíčku pro studenty, který MŠMT vypracovalo po společné dohodě, jež byla výsledkem první schůzky studentů s MŠMT.

V další části jednání studenti tlumočili otázky členů skupiny Nechceme státní maturitu!, které jim byly v minulých týdnech zaslány do diskusního fóra na Facebooku. Nejčastěji zaznívaly dotazy ohledně hraničního skóre, podoby testů či generální zkoušky.

Přibližně v polovině jednání musela sál paní ministryně Kopicová opustit. Důvodem byla její schůzka s nespokojenými vědci a akademiky, kteří v Praze demonstrovali proti nedostatečnému financování české vědy a výzkumu. Po odchodu paní ministryně se do té doby korektní průběh jednání změnil. Dotazy studentů protestujících proti státní maturitě byly nezřídka ironizovány náměstky a některých konkrétnějších odpovědí se studenti nedočkali vůbec.

Přibližně po hodině bylo jednání ukončeno. Výsledkem bylo stanovení další schůzky. Ta by se měla uskutečnit až po generální zkoušce 10. listopadu.

Delegace protestujících žáků a učitelů odešla z MŠMT s velmi smíšenými pocity. Jednání nepřineslo žádné konkrétní výsledky. Studenti uznali, že MŠMT se po medializaci celého problému snaží špatný stav zlepšit, zda se však v tak krátké době, která do generální zkoušky a samotné maturity zbývá, podaří dovést další záležitosti přípravy SM do uspokojivého stádia, to zůstává nadále otázkou.

Zástupci a autoři skupiny NECHCEME STÁTNÍ MATURITU!

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.