Představ si nový svět

sobota 4. července 2009 ·

Nová fotografická soutěž Evropské komise.

Termín odevzdání snímků: 31. srpna 2009

Pořadatel: Evropská komise (v rámci Evropského roku tvořivosti a inovací 2009)

Kde se přihlásit: www.imagine2009.eu (sekce Entry Form)

Kdo se může přihlásit: Všichni profesionální i amatérští fotografové, kteří mají trvalý pobyt v členských státech EU, kandidátských zemích nebo na Islandu, v Lichtenštejnsku a Norsku bez ohledu na pohlaví, věk či národnost.

Co lze vyhrát:

1. cena - fotoaparát nebo fotografické vybavení v hodnotě max. 5 000 EUR a výlet do Stockholmu na slavnostní zakončení Evropského roku tvořivosti a inovací 2009

2. cena - fotoaparát nebo fotografické vybavení v hodnotě max. 2 000 EUR a výlet do Stockholmu na slavnostní zakončení Evropského roku tvořivosti a inovací 2009

3. cena - fotoaparát nebo fotografické vybavení v hodnotě max. 1 000 EUR a výlet do Stockholmu na slavnostní zakončení Evropského roku tvořivosti a inovací 2009

4. cena veřejnosti - fotoaparát nebo fotografické vybavení v hodnotě max. 2 000 EUR a výlet do Stockholmu na slavnostní zakončení Evropského roku tvořivosti a inovací 2009

Porota: Chris Wainwright, předseda Evropské sítě uměleckých vzdělávacích institucí (ELIA), Claude Bussac, ředitelka PhotoEspaña, François Hébel, ředitel Rencontres d'Arles, Orsolya Kőrösi, výkonná ředitelka Maďarského domu fotografie, Vangelis Ioakimidis, ředitel Muzea fotografie v Soluni, Elina Brotherus, fotografka a videoumělkyně a Klavdij Sluban, francouzský fotograf slovinského původu

Téma soutěže

Jak může vypadat nový svět? Jak si představíte nový svět?

Inspiraci pro snímky mohou účastníci soutěže čerpat z následujících témat a oblastí:

- Význam tvořivosti a inovací pro náš osobní, společenský a ekonomický rozvoj
- Vzdělávání ve všech věkových kategoriích
- Kulturní rozmanitost
- Informační a komunikační technologie
- Matematika, věda a technologie obecně
- Tvořivost na pracovišti
- Inovace, tvořivost a udržitelný rozvoj
- Tvůrčí průmyslové obory (např. design)

Jak přihlásit své snímky

Základní požadavky

1. Pro správné přihlášení musí všichni účastníci vyplnit oficiální online přihlašovací formulář na webových stránkách.

2. Do soutěže každý účastník odevzdá 2 - 4 snímky na téma „Představ si nový svět"

3. Při přihlášení do soutěže musí účastníci potvrdit, že veškerý použitý materiál je jejich vlastní a že nebyla porušena žádná autorská práva.

4. Soutěžící musí získat písemný souhlas všech osob zachycených na fotografiích, jež do soutěže přihlašují. Souhlas lze stáhnout na stránkách soutěže (sekce How To Enter - http://www.imagine2009.eu/5.0.html). Nezletilí zobrazení na snímcích potřebují souhlas rodičů.

5. Všichni účastníci soutěže souhlasí s tím, že jejich fotografie mohou být použity pro informační a propagační účely Evropské komise.

Technické požadavky

1. Fotografie mohou být barevné nebo černobílé, pořízené klasickým nebo digitálním fotoaparátem (klasické fotografie musí být naskenovány do digitální podoby). Svůj snímek mohou účastníci soutěže upravovat změnou barev nebo kompozice, montáží, koláží, změnou ostrosti či úpravou barevného tónování.

2. Fotografie v digitální podobě musí být do soutěže odevzdány prostřednictvím online přihlašovacího formuláře na stránkách www.imagine2009.eu v obou následujících formátech:

- náhledy (255x369 pixelů / 9x13 cm v rozlišení 72 dpi) buď ve formátu JPG nebo TIF; a

- originály (minimálně 21x29,7 cm (DIN A4) / 2480x3508 pixelů, maximálně 7016x9933 pixelů / 59,4x84,1 cm v rozlišení 300 dpi - prosíme neextrapolovat) buď ve formátu JPEG nebo TIF.

3. Příspěvky musí mít název a mohou obsahovat krátký popisek o délce maximálně 150 znaků.

Čtěte tiskovou zprávu Evropské komise k soutěži: TZ_Fotograficka_soutez_EU_Predstav_si_novy_svet.pdf (287kB PDF)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.