Aktuálně.cz: Proti maturitám demonstrovaly v Praze desítky studentů

čtvrtek 16. července 2009 ·

Na Palackého náměstí v centru Prahy se před druhou hodinou odpoledne sešla necelá stovka studentů, která se rozhodla vyjádřit svůj nesouhlas se zavedením státních maturit. Ministerstvo školství s nimi počítá od příštího roku. Nízká účast byla pro organizátory akce zklamáním, počítali se zhruba dvěma tisíci demonstrantů.

Z článku na portálu Aktuálně.cz vybíráme:

"Těžko říct, proč nepřišli. Možná je to prázdninami nebo pro některé mohla být problémem cesta do Prahy. Ale nepředpokládám, že by tolik lidí najednou změnilo názor," myslí si jeden z pořadatelů, student gymnázia Filip Vích.

Po krátkém čekání, zda nedorazí ještě další demonstranti, se studenti za dohledu policie a velkého zájmu médií vydali směrem k Císařské louce, kde je pro ně připraven koncert.

"Tahle akce není ani tak o tom být vidět v nějaké mase, chceme spíš oslovit poslance, protože oni také mají své pochybnosti o státní maturitě," řekl ještě před demonstrací Vích.

Narážel tak na fakt, že z řad ODS i ČSSD zaznívá kritika jednotné maturity a apel na její odklad.

Poslanci tvrdí, že projekt není dotažen do konce a ohrožuje budoucnost studentů. S tím ovšem nesouhlasí ministerstvo školství, podle něhož běží vše podle plánu. A šéfka resortu Miroslava Kopicová označuje snahy poslanců za předvolební populismus.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.