Veronika Rodriguez: Vláda je pro státní maturitu, studenti vyrazí do ulic

pondělí 29. června 2009 ·

Nepomohly protesty středoškoláků v ulicích ani snahy některých poslanců. Jednotná maturita bude. Ministryni školství Miroslavě Kopicové se totiž dnes podle informací deníku Aktuálně.cz podařilo přesvědčit vládu, že pokud se zkouška příští rok nespustí, bude to její konec. "Vedlo by to k obrovské deziluzi. Současně by to mělo nemalé ekonomické dopady," vysvětila. Vláda proto státní maturitu posvětila.

Z článku na zpravodajském portálu Aktuálně.cz vybíráme:

Návrh z dílny poslanců sociálních demokratů, kteří chtějí státní zkoušku o dva roky odložit, přesto neuvadá. Nezávisle na posudku vlády o něm bude rozhodovat také sněmovna.

Pokud to ale budou chtít poslanci stihnout, budou to muset udělat na jediné řádné schůzi, která jim do předčasných říjnových voleb ještě zbývá - na začátku září. Proto občanští demokraté chtějí, aby sněmovna schvalovala dokument ve zrychleném řízení.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. června 2009 v 8:13  

Už začátek toho rokenrolu je nádherný. Po 10-ti letech příprav přišel 25. června pokyn, že do 30. června je nutno zpracovat přihlášku ke generálce. Takže třídní učitelé honí žáky telefonem v zahraničí, a některým musíme určit volitelnost od stolu. Nějak nám také přibývá pracovních skupin (žáci s SPU, 2 úrovně maturity),a nevystačíme s počty zadavatelů. Ale už máme zasedací pořádek na maturity!!!:-)

Anonymní řekl(a)...
30. června 2009 v 16:20  

A nemáte náhodou nějaké špatné informace? Pokdyn k nám dorazil dřív a pokud se nepletu tak včera e-mail, který toto upravuje - žáci mohou být dohlášeni v září..

Nejdříve podrobně studujte informace, které se k Vám dostanou!

Simona CARCY řekl(a)...
30. června 2009 v 18:40  

Anonymní ze 16:20, rozčiluješ se zbytečně, jak vidno kladné hodnoty IQ nepostačí k porozumění e-mailu. Tady je vidět, že ty nereformované maturity dáváli opravdu asi každýmu a podle toho to vypadá.

Anonymní řekl(a)...
1. července 2009 v 9:26  

to je ono - já mám ještě tu starou nereformovanou procházku růžovým sadem, která není ničím oproti té státní. A tak, zcela nepřipraven jsem nečetl na serveru www.novamaturita.cz dne 11.6. informaci, že 2. den přijde email. Pak jsem nepochopil, že email o tom, že přijdou pokyny poštou, vlastně znamená, že musím detailně číst už ten email, a opravdu jsem čekal na pokyny poštou. A přečetl jsem tedy podrobně (díky vám, kolegové!)informace. V záři se přihlašovat mohou (tedy při podrobném čtení) školy, které o to požádaly, protože mají celé třídy pryč. Takže mi to moje podrobné čtení, asi vzhledem k té proklaté nezreformované maturitě, nijak nepomohlo.
Kolegové, ono asi nejde o to, kdo z nás je UB že neumí číst, ale o to , jestli ten těžkopádný systém stojí za vůbec za to. A zda to bude fungovat. Nakonec asi ano - i když mi připadá,že jen za podmínky, že učitelé jsou stroje, které nemají jiné pracovní úkoly, a dychtivě čekají u nástěnky, jestli se neobjeví nový pokyn k maturitám. Od stolu to Cermatu je to samozřejmě vychytané - pokud něco nepojede, bude to zcela evidentně chybou ředitele školy. Protože pokyn byl, termín byl, a hotovo. A že ten systém je upatlán v křeči, a ředitel si nepřečetl ten jeden správný email, protože řešil ještě v červnu přijímací řízení, švp, nové maturity, evaluaci (neboli samé perly, které tak zásadně zkvalitnily/ochromily? vyučování), to pak nikoho zajímat nebude.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.