12. - 14. 6.: Přehlídka odborných prací středoškolských studentů, 31. ročník Celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti

pondělí 1. června 2009 ·

Přehlídka toho nejlepšího, co dokázali středoškolští studenti v rámci osmnácti oborů soutěže Středoškolská odborná činnost vytvořit, se bude konat ve dnech 12. až 14. června 2009 ve Střední škole informatiky a služeb Dvůr Králové nad Labem.

Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a jejím gestorem je Národní institut dětí a mládeže MŠMT. Soutěž se koná pod záštitou prezidenta České republiky, hejtmana Královéhradeckého kraje a starostky města Dvůr Králové nad Labem.

V pátek odpoledne přijede do Dvora Králové nad Labem více než 300 vítězů krajských přehlídek SOČ, kteří zde budou v sobotu 13. června obhajovat své soutěžní projekty. V porotách zasedne 95 odborníků z vysokých, středních a dalších typů škol, odborných a vědeckých institucí.

V neděli 14. června 2009 ve 13.15 hodin budou v Hankově domě ve Dvoře Králové nad Labem vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny laureátům soutěže SOČ 2009 a dalším úspěšným autorům soutěžních prací. Nejlepší autory samostatných prací navrhnou předsedové odborných porot k reprezentaci SOČ a České republiky v mezinárodních soutěžích.

Na Středoškolskou odbornou činnost navazují dvě významné zahraniční soutěže. Soutěž International Science and Engineering Fair (ISEF), která se koná každý rok ve Spojených státech amerických. V letošním ročníku soutěže v květnu 2009 v Reno, stát Nevada, byly projekty loňských vítězů SOČ oceněny čtvrtou hlavní cenou a zvláštní cenou. Další zahraniční soutěží je European Union Contest for Young Scientists, ze které v posledních několika letech přivážejí SOČkaři pravidelně některou z hlavních cen.

Generálním partnerem soutěže je Česká spořitelna, která již sedmým rokem významně podporuje soutěž nejenom na celostátní úrovni, ale i na úrovni jednotlivých krajů a okresů.

Celostátní přehlídka 31. ročníku soutěže Středoškolská odborná činnost (SOČ) bude slavnostně zahájena v pátek 12. června 2009 v 17.00 hod. v Hankově domě ve Dvoře Králové nad Labem.

Pozvánka (101kB PDF)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.