PRÁVO: Chci udělat jasno ve státních maturitách

pondělí 11. května 2009 ·

11. května 2009 publikoval deník Právo rozhovor redaktora Marka Přibila s novou ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavou Kopicovou.

Úvod rozhovoru patřil státním maturitám:

Jaké budou vaše priority?

Rozhodně už nepůjde o zásadní změny. V prvém případě chci obhájit co nejvyšší rozpočet. Cestu ze všech krizí, i v budoucnu, spatřuji totiž v tom, že se nám podaří dovzdělat naše občany, aby byli schopni vykonávat kvalifikačně náročnější činnosti a abychom si tak my všichni mohli udržet životní úroveň. Pak chci samozřejmě spustit strukturální fondy, aby skutečně pomohly školství i výzkumu. A rozhodně je třeba dotáhnout maturity.

V lednu odvolaný šéf státních maturit Pavel Zelený ale tvrdí, že se příští rok kvůli skluzu v přípravě na sto procent nestihnou.

S výroky pana Zeleného jsem obeznámena, ale já nepodléhám velkým básním. Vím prostě, že jsou tu dvě skupiny lidí, kteří mají rozdílný názor na skutečnost, v jakém stavu příprava maturit je.

Nejde jen o to, že se tyto dvě skupiny střetly v boji o tučný státní tendr na logistické zajištění zkoušek?

Já se na vše zevrubně podívám, což bude jeden z mých prvních kroků, a chci si udělat jasno, jak dál. Jestli se dají maturity dodělat tak, jak jsou nyní připraveny, a v jakém čase. Není možné, aby ředitelé škol zůstávali v nejistotě. Zároveň si nemyslím, že půjde o zásadně problematickou věc.

Celý rozhovor naleznete na portálu MŠMT.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.