EuroCreator.com: portál roku kreativity a inovací

Monday, May 11, 2009 ·

EuroCreator je vzdělávací iniciativa navržená k podpoře studentů a učitelů v celé Evropě a k vytvoření alespoň jednoho mediálního souboru. Pro podporu této iniciativy byl vyvinut a spuštěn portál EuroCreator.com, který nabízí celoevropskou platformu pro kreativitu a sdílení práce.

Na stránkách se poněkud kostrbatou češtinou uvádí:

Dvě specifická publika

Studenti: Mediální soubory od studentů načítá učitel. Tyto soubory poté získají pozitivní reakci o svém předložení od jednoho z týmu EuroCreators. Studenti také obdrží potvrzení podepsané eurokomisařem Jánem Figelʼem, ve kterém jim pogratuluje k jejich práci.

Učitelé: Školení bude nabízeno pomocí video příkladů a cvičení "jak" pro učitele, kteří se nikdy předtím neúčastnili činností týkajících se médií. Pro učitele zkušené s médii jsou zde k dispozici skvělé případy, které je povedou.

Co je to Eurocreator?

Process

Eurocreator je podle jeho autorů navržen tak, aby byl kompletní a uživatelsky příjemný s procesem přímé účasti ve 4 krocích

1. Učitel nebo žák se dozví o projektu Eurocreator. Navštíví www.eurocreator.eu - vybere si svůj jazyk. Studentům se doporučuje prohlížet a provádět interakce s mediálními soubory, které byly poskytnuty dalšími školami. Mohou si prohlížet obsah ze své oblasti nebo z celé Evropy. Učitelům se doporučuje navštívit “Sekci učitelů” - kde si mohou prohlížet výuková videa, které jim pomohou začít

2. Učitel se rozhodne, že se chce účastnit tohoto projektu a vyplní krátký registrační online formulář.

3. Eurocreator ověří školu a zašle mail, uživatelské jméno a heslo učitele.

4. Učitel a studenti se začnou účastnit projektu.

Eurocreator sestavit skvělý Ověřovací systém, který zajišťuje, že se na této stránce zveřejňuje bezpečný a vhodný obsah.

Tento proces začíná ve třídě, kde studenti a učitelé vytvoří mediální soubor. Po dokončení učitel tento obsah načte k posouzení týmem Eurocreator.

Eurocreator tento obsah posoudí a nabídne studentům prostřednictvím emailu zpětnou reakci. Pokud obsah tímto procesem neprojde, médie je zasláno zpět do Škola k opětovnému předložení s informacemi o tom, proč se požaduje opětovné předložení.


Poznámka redakce

Vzhledem k tomu, že jeden podobný portál už fungoval v letech 2005-7 a poté byl zcela hloupě vypnut bez náhrady a učitelé tak o své práce přišli, díváme se i na tento pokus EU poněkud skepticky. Portál je navržen nesmyslně bez aktivní online účasti žáků a s nevalnou kvalitou provedení. K dispozici není ani RSS feed, ale jen kanál Twitter.


0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.