2. 5.: Regionální soutěž "Můj domov: Evropa"

čtvrtek 2. dubna 2009 ·

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické Třemošnice pořádá pod záštitou MŠMT regionální soutěž Můj domov: Evropa v rámci kampaně Evropa mladýma očima na počest českého předsednictví Radě EU.


Základním cílem projektu je posílit uvědomění si sounáležitosti k Evropě, významu České republiky jako nedílné součásti EU se zaměřením na její předsednictví. Projekt je zaměřen umělecky, tedy posiluje kreativitu žáků a nutí je přemýšlet o tématu a jeho zpracování.

Prostředkem k výše uvedeným cílům je soutěž Můj domov: Evropa, která bude probíhat ve čtyřech kategoriích.

1. Počítačová grafika - vytvoření plakátu, propagačního materiálu, obrazu v programu na vektorové kreslení

2. Zpracování digitální fotografie – koláž - vytvoření plakátu, propagačního materiálu, obrazu v programu na zpracování rastrů

3. Malba, kresba - ruční vytvoření plakátu, propagačního materiálu, obrazu jakoukoli grafickou technikou na papír maximálního formátu A3

4. Literární dílo – libovolný slohový útvar - báseň, povídka, pohádka, fejeton, esej, novinový článek, kritika, úvaha, referát,

Projekt povede ke srovnání žáků ve všech kategoriích a k odhalení jejich schopností a dovedností. Snahou je nastartovat intenzivnější pronikání estetické výchovy do výuky. Přivede žáky k rozšíření jejich aktivit v rámci informačních a komunikačních technologií.

Slavnostní vernisáž výstavy je 2. května 2009 ve 14 hodin v Městské galerii Třemošnice. Výstava potrvá do 30. května 2009. Všichni jsou srdečně zváni.

Více informací: RNDr. Jana Sýkorová, ředitelka SOŠ a SOU technické Třemošnice, skola@sou-tremosnice.cz; www.sou-tremosnice.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.