NÚOV: Třetí vlna rámcových vzdělávacích programů je ve schvalovacím řízení

středa 29. dubna 2009 ·

V těchto dnech bylo předáno MŠMT ke schválení a vydání dalších 82 rámcových vzdělávacích programů.

Z toho:
31 RVP pro obory vzdělání kategorie M, 14 RVP kategorie L (střední vzdělání s maturitní zkouškou), 10 RVP kategorie H (střední vzdělání s výučním listem), 19 RVP kategorie E (střední vzdělání s výučním listem), 5 RVP kategorie J (střední vzdělání se závěrečnou zkouškou) a 3 samostatné RVP nástavbového studia.

Schvalované rámcové vzdělávací programy prošly připomínkovým řízením jednak na příslušných středních odborných školách a středních odborných učilištích (podzim 2008), jednak se k nim, v souladu s § 4, odst. (3) školského zákona, vyjádřily v rámci vnějšího připomínkového řízení příslušná ministerstva, krajské úřady, Hospodářská komora, zaměstnavatelské i školské asociace a řada dalších institucí. Vnější připomínkové řízení bylo ukončeno veřejným vypořádáním připomínek, které proběhlo 19. března 2009. Po zapracování připomínek z vnějšího připomínkového řízení byly RVP předány MŠMT k vydání.

Vydané rámcové vzdělávací programy budou zveřejněny v elektronické podobě na webových stránkách MŠMT a NÚOV. Školy pak budou mít následující dva roky na to, aby si podle nich připravily své školní vzdělávací programy.

Seznam projednávaných RVP a jejich texty

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.