MŠMT: Národní projekt KLÍČE PRO ŽIVOT

čtvrtek 9. dubna 2009 ·

Národní institut dětí a mládeže společně s Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče pro život - Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání.

Hlavními postavami projektu se stávají Ti, kteří pracují s dětmi a mladými lidmi v rámci jejich volného času v organizacích celé České republiky (SVČ, školní družiny, kluby a NNO). Projektem chceme posílit celoživotní vzdělávání pracovníků s dětmi a mládeží zkvalitněním systému podporujícího trvalý a udržitelný rozvoj zájmového a neformálního vzdělávání.



Jednotlivé aktivity projektu budou řízeny odbornými garanty, kteří mj. pomohou identifikovat a specifikovat přednosti i problémy práce v oblasti zájmového a neformálního vzdělávání.

Seznam oblastí, kterými se bude projekt Klíče pro život zabývat:

* VÝZKUMY
* STANDARDIZACE ORGANIZACÍ NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ
* SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ: Studium pedagogiky volného času
* SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ: Průběžné studium
* SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ: Průřezová témata: (dobrovolnictví, participace, zdravé klima v zájmovém vzdělávání, inkluze dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, multikulturalita, medializace a mediální výchova)
* SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ: Funkční studium
* UZNÁVÁNÍ NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ
* PODPORA INFORMAČNÍHO SYSTÉMU PRO MLÁDEŽ

Plánem aktérů Klíčů pro život je popularizovat a celkově zvýšit povědomí veřejnosti o práci s dětmi a mladými lidmi.

Webové stránky projektu www.kliceprozivot.cz postupně nabídnou svým čtenářům a spolupracovníkům v České republice strukturovaný přístup k informacím o průběhu jednotlivých aktivit a také možnosti aktivního zapojení do projektu.

Více se dozvíte také na: www.nidm.cz

Informační leták: Informacni_letak.pdf (686,81 KB)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.