Domino prověří pedagogy

pondělí 20. dubna 2009 ·

Starostka městské části vyhlásila novou soutěž DOMINO profesora Josefa Michla. Akce je určená pedagogům škol a školských zařízení působících na území Městské části Praha 3. Jedná se o klání o nejlepší výukový objekt určený pro interaktivní tabule.

Slovo DOMINO užité v názvu soutěže znamená zkratku popisující požadavky, které na programy klademe: D – Dynamika a uživatelská příjemnost, O – Originalita a grafika, M – Motivace, I - Interaktivita, N - Návodnost – metodika, O – Otevřenost pro změnu a ověření ve výuce.

Patronem soutěže se stal profesor Josef Michl, bývalý obyvatel Prahy 3 a absolvent základní školy Lupáčova, dnes světově uznávaný chemik, jehož badatelskou doménou jsou nanotechnologie. Profesor Josef Michl je v současnosti profesorem na univerzitě v coloradském Boulderu v USA a je také členem americké Národní akademie věd. V polovině devadesátých let byl navržen na Nobelovu cenu a v roce 2006 získal ocenění Česká hlava v zahraničí.

Spojením názvu soutěže se jménem významného českého vědce chceme nejen alespoň trochu přispět k podpoře a zviditelňování české vědy a vědců ve vědomí naší veřejnosti, ale také se domníváme, že aktivní pedagogové mohou při své náročné pedagogické práci s naší nejmladší generací prostřednictvím moderní a poutavé formy výuky přispět k objevu talentů mezi žáky našich škol, kteří budou následovníky českých vědců podobných profesoru Michlovi. A konečně dalším cílem soutěže je vytvořit databázi výukových programů.

Autoři tří nejlepších výukových programů budou městskou částí na konci června veřejně oceněni. První získá odměnu 15.000,- Kč, druhý 10.000,- Kč a třetí částku 5.000,- Kč. Oceněné práce budou zveřejněny na internetových stránkách Městské části Praha 3. Celou soutěž bude organizačně zajišťovat ZŠ Lupáčova.

Naše městská část doposud organizovala řadu soutěží pro žáky základních škol a nižších stupňů gymnázií. Letos ale zavládne nový řád a způsob vyhodnocování. Soutěže jsme rozdělili do 3 pohárů – poháru starosty pro sportovní soutěže, poháru pro vědomostní a dovednostní soutěže a poháru pro kulturně zaměřené soutěže. Městská část nechala pro tyto účely navrhnout a vyrobit nové putovní poháry. Jejich autorem je výtvarník Martin Hlubuček a poháry vyrobí sklářská huť Lukáše Šulce při Střední umělecko průmyslové škole sklářské v Železném Brodě. Škola, která získá ve všech třech pohárech nejvíce bodů, získá navíc i pohár starosty Hartiga. Karel Hartig byl prvním starostou Žižkova, a proto i pohár nesoucí jeho jméno bude mít od tohoto ročníku punc výjimečnosti a bude patřit nejvšestrannější škole. Vítěz příslušného ročníku soutěže bude zvěčněn na získaném poháru.

Soutěžní práce naleznete v katalogu DOMINO.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.