Rath rozhodl: Žáci a studenti budou ve středních Čechách jezdit zdarma

úterý 3. března 2009 ·

Ve středních Čechách bude jízdné pro žáky základních a studenty středních škol jízdné zcela zdarma. V pondělí to oznámil středočeský hejtman David Rath (ČSSD) po zasedání rady kraje.

"Od nového školního roku budou mít žáci a studenti ve věku od šesti do 19 let jízdné zdarma vyjma období letních prázdnin," sdělil podle agentury Mediafax Rath.

Podle deník.cz uvedl Rath tyto detaily: "Jízdné zdarma se bude vztahovat na děti a mládež ve věku 6 – 19 let s trvalým bydlištěm na území Středočeského kraje. A poskytnuto bude každý den s výjimkou letních a vánočních prázdnin.“ Dále Rath doplnil: „Řekli jsme, že budeme hradit jízdné – ne náklady spojené s vydáním průkazky.“ Odmítl ale upřesnit, kolik průkazky na jízdné zdarma budou stát: „Nevím, zda to bude padesát korun, sto nebo dvě stě; ještě to není zkalkulováno.

V článku je zmíněn i zajímavý detail: Aby se posléze nevyskytly problémy při vyúčtování mezi krajem a dopravci – smlouvy má hejtmanství se 32 firmami provozujícími autobusy – mají řidiči vydávat jízdenky, na nichž bude vyznačena stoprocentní sleva. Na základě evidence těchto jízdenek se pak bude účtovat.

 



redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.