Moderní učitel: DreamSpark 2: Vývojářský a návrhářský software zdarma i pro studenty středních škol

pátek 6. března 2009 ·

V druhé polovině loňského roku Microsoft v rámci projektu DreamSpark uvolnil sadu software pro studenty zdarma. Balíček software je svým obsahem určen především studentům, kteří se věnují vývoji software nebo zajímají se o design. Software a informace v češtině jsou dostupné na adrese www.DreamSpark.cz.

Co musí student udělat, aby tento software získal? Vybrat si produkt a postupovat podle následujících pokynů.

  • Přihlásit se ke svému účtu Windows Live ID. Pokud jej dosud nemá, vytvoří si jej zde.
  • Vybere svou zemi a potvrdí způsob ověření pomocí ISIC karty, zadá číslo ISIC karty a klepne na tlačítko Verify.
  • Stáhne si požadované produkty. Soubory jsou veliké a proto je třeba se ujistit, zda je přenosová kapacita a místo na disku dostačují, aby se soubory "vešly" do počítače. Pro stahování podporuje MS nejnovější verze prohlížečů Internet Explorer a Firefox.
Expression Studio

Pracujte efektivně s multimédii!
Vytvořte s Expression Studio webové a desktopové aplikace s fantastickým uživatelským rozhraním.

  
Expression Web

Expression Web vám pomůže s tvorbou dynamických a interaktivních internetových stránek v moderním kabátě, které budou funkční ve všech běžných webových prohlížečích.

  
Expression Blend

S Expression Blend pak prozkoumejte hranice možností uživatelského rozhranní. Použijte to nejlepší co nabízejí webové technologie a zároveň využijte síly a možností desktopových aplikací. Kombinujte video, animace, obrázky, vysokou kvalitu písma, vektorovou grafiku a 3D.

  
Expression Design

Grafický návrh si připravte pomocí specializovaného nástroje Expression Design a použijte ho ve vašich Expression Blend projektech.

  
Expression Encoder

Upoutejte také svou videoprezentací a použijte k její tvorbě Expression Encoder. Připravte tak svou prezentaci na technologii Silverlight.

  
Expression Media

Spolu s Expression Media dokážete rychle zpracovat a zorganizovat velké množství souborů. Zvládnete efektivně přejmenovávat, importovat a konvertovat multimediální data pomocí propracovaného nástroje pro hromadné zpracování. Můžete upravovat fotografie a zároveň se kdykoliv vrátit k předchozím verzím. Poradíte si s více než 100 různými multimediálními formáty. Ohromte své přátele a vytvořte profesionální prezentaci Vašich zážitků a umístěte jí třeba na Váš blog!

  
SQL Server 2008

Nové vlastnosti, jako je například lepší práce s geografickými daty, zlepšené bezpečnostní vlastnosti, nástroje pro vysokou dostupnost dat či integrované reportovací nástroje pro Business Intelligence, jsou klíčovými novinkami nové verze databázového serveru SQL Server 2008.

  
Visual Studio 2008

Visual Studio 2008 poskytuje pokročilé vývojové nástroje, ladicí funkce, funkce pro práci s databázemi a vynalézavé novinky pro rychlou tvorbu špičkových aplikací různých typů. Přináší četná vylepšení: vizuální návrháře pro rychlejší vývoj, podstatná zdokonalení webových vývojových nástrojů a vylepšení jazyka, která zrychlují vývoj pro data všech typů. Visual Studio 2008 nabízí vývojářům všechny nástroje a podporu frameworku, které jsou zapotřebí k vytváření skvělých webových aplikací využívajících technologii AJAX. Díky vysoce funkčním frameworkům na straně klienta i serveru budou vývojáři schopni snadno budovat klientské webové aplikace, integrované s libovolným datovým úložištěm, běžící v kterémkoliv moderním prohlížeči a s plným přístupem k aplikačním službám ASP.NET a k platformě Microsoft.

  
Windows Server 2008Systém Windows Server 2008 představuje dosud nejpokročilejší operační systém Windows Server, navržený pro podporu nové generace sítí, aplikací a webových služeb.
  
 Vytvořte s Microsoft XNA Game Studio 2.0 graficky vymakanou hru pro více hráčů na platformy Microsoft Windows a Xbox 360.
  
 

Staňte se profesionálem s pomocí e-learningových kurzů.

Zhruba do poloviny února tohoto roku byl tento balík přístupný pouze studentům vlastnícím studentskou kartu ISIC. Nyní je program přístupný i pro studenty, kteří ISIC nevlastní. Pokud škola nebo univerzita již nyní používá služby Microsoft Live@edu, pak je pro studenta velmi snadné po přihlášení pomocí LiveID nalézt v procesu verifikace právě svojí školu a potřebný software bez dalších formalit stáhnout. Je to záležitost na pár minut neřku-li vteřin.

Pokud škola nepoužívá služby Microsoft Live@edu, tak to ještě neznamená, že je třeba házet flintu do žita. I na takové školy Microsoft pamatuje. V tomto případě však na to nestačí pouze aktivita studenta, ale je třeba, aby vedení školy požádalo o přístup do DreamSparku hromadně. Tento proces lze po praktických zkušenostech zvládnout za méně než dva týdny. Žádost, která se tváří jako objednávka za 0,- korun, vytvoříte na www.DreamSpark.com v záložce „High School Students“.



Moderní učitel

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. června 2013 v 6:58  

Ono zase tak úplně zdarma nebude....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.