Varianty: Nová příručka o multikulturní výchově

úterý 17. února 2009 ·

Program Varianty ve spolupráci s Danou Moree vydal novou publikaci určenou pro pedagogické pracovníky s názvem Než začneme s multikulturní výchovou. Podtitul této příručky, který do značné míry vypovídá o jejím obsahu, zní: Od skupinových konceptů k osobnostnímu přístupu.

Ve vzdělávacím programu Varianty již od roku 2001 pracujeme především s pedagogy. Protože se domníváme, že informačních materiálů a návrhů aktivit je v současné době i v produkci programu Varianty poměrně dostatečný počet, rozhodli jsme se čtenářům prostřednictvím této publikace nabídnout jednu z cest, jak je možné přistupovat k výuce multikulturní výchovy a k realizaci aktivit s ní spojených. Tato publikace je inspirována zahraničními zdroji a zkušenostmi stejně tak jako mnohaletou praxí autorů textu při realizaci multikulturní výchovy.


Úvod příručky tvoří teoretické shrnutí základních směrů multikulturalismu a jejich vlivu na podobu multikulturní výchovy spojené s analýzou MKV jako průřezového tématu v rámcových vzdělávacích programech. Základem příručky je potom text věnující se praktickému začlenění témat multikulturní výchovy do výuky pedagogů. 

 

Příručka je rozesílána zdarma školám a institucím, které o ni projeví zájem. Ve větším množství rozesíláme příručku na CD nosičích, jednotlivě v tištěné podobě.

Objednat příručku si můžete na adrese marketa.hajska@clovekvtisni.cz.

V objednávce prosím uveďte následující údaje:

  • vaše jméno a alespoň jeden kontakt (mail, telefon)
  • název školy
  • adresu školy
Materiál byl hrazen z prostředků Evropské komise v rámci Evropského roku mezikulturního dialogu a z prostředků MŠMT ČR.


Varianty

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.