Moderní učitel: Windows Server 2008 a další aplikace pro VŠECHNY studenty ZDARMA

čtvrtek 26. února 2009 ·

Věnujte společně se svými žáky čtvrt hodiny svého času soutěži ve které se neprohrává. Všichni získají nejen software ale i pěkné dárky. Do 15. 3. 2009 mají všichni studenti jedinečnou možnost získat ZDARMA a na neomezenou dobu produkty Visual Studio 2008 Professional Edition, Expression Studio 2, SQL Server 2008 Developer, Windows Server 2008 Standard. Navíc mohou kdykoli začít používat, nasazovat a upravovat nově lokalizované, volně použitelné, komunitní aplikace typu Blog, Fórum, Wiki nebo CMS založené na technologii Microsoft ASP.NET.

A jak na to?

Do 15.3.2009 běží registrace do jednoduché soutěže http://www.dokazesto.cz/.

Úkolem je alespoň veřejně nasadit a zaregistrovat URL jedné z 5 hotových lokalizovaných aplikací pro webovou platformu Microsoft Windows, které jsou často včetně zdrojových kódů. Více na http://www.aplikacezdarma.cz/.

1.  Pokročilý systém pro blogování Blogengine.net

2.  Wiki ScrewTurn Wiki

3.  Fórum YetAnotherForum.NET

4.  Jednoduchý redakční systém MyWebPageStarterkit

5.  Personální komunitní web Community Server Express Edition

Za to dostane účastník triko. Pokud aplikaci nějak rozšíří, upraví, doplní a podělí se s ostatními., pak má šanci na další odměny.

Pro studenty účastnící se soutěže je připravena jedna velká specialita:

Pro všechny, i ty co nemají studentskou kartu ISIC, je účast v této soutěži jedinečnou příležitostí jak získat osobní kód pro přístup k programu DreamSpark. V rámci něho získají zcela zdarma Visual Studio 2008 Professional Edition, Expression Studio 2, SQL Server 2008 Developer, Windows Server 2008 Standard a mohou je používat i doma (libovolně dlouho) pro nekomerční účely. 

A malý návod na konec:

Nerychlejší a nejjednodušší způsob je nainstalovat si malý redakční systém MyWebPageStarterkit My Web Pages Starter Kit je jednoduchý Content Management System (CMS) napsaný pomocí technologie Microsoft ASP.NET, jenž nevyžaduje k běhu databázi. Jedná se o webovou aplikaci, která uživatelům umožňuje vytvořit a spravovat webovou prezentaci přes webové rozhraní, pomocí internetového prohlížeče. S jeho pomocí můžete snadno a rychle vytvořit galerii obrázků, návštěvní knihu, blogy, odkazy, soubory ke stažení a jiné. Aplikace je složena z modulů a je snadno rozšiřitelná. Administrátoři ji mohou rozbalit přímo na web server a začít nastavovat webovou stránku. 

Vývojáři mohou CMS snadno upravovat a rozšiřovat jeho schopnosti. Existuje uživatelská nadstavba Theme Generator, pomocí níž můžete generovat vlastní témata. Zdrojové kódy a podrobnější informace hledejte na oficiálních stránkách projektu a serveru Codeplex.com.

Nejlepší na všem je, že lze tento systém přenášet formou xCopy na další weby podporující ASP.NET 2.0 a vyšší. Zde je takový balíček připravený, stačí nakopírovat na web podporující ASP.NET a zajistit práva zápisu do adresáře AppData. 

Pokud nemáte vlastní web, přečtěte si návod, jak vše udělat za 5 minut a navíc dostat další bonus ve formě připojení vaší domény 2 úrovně zdarma.

Převzato z portálu Moderní učitel.



Moderní učitel

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.