MŠMT: Výstup z odborné diskuze dne 23. prosince k projektovým záměrům MŠMT v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

pátek 9. ledna 2009 ·

Dne 23. prosince proběhla na ÚIV odborná diskuze k projektovým záměrům MŠMT, které budou realizovány v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příležitost sdělit své připomínky či komentáře k záměrům ministerstva na další roky měla jak odborná, tak i laická veřejnost.

Projekt, který byl dne 23. prosince představen na odborné diskuzi jako první, se nazývá Kompetence I - Příprava a realizace mezinárodních výzkumů v počátečním vzdělávání, je zaměřen na zpracování, realizaci a následné analýzy mezinárodních výzkumů realizovaných Mezinárodní asociací pro hodnocení vzdělávacích výsledků (IEA) a Organizací pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OECD). Týká se realizace projektů PIRLS, TIMSS, ICCS a PISA, jejich následných analýz a zpracování výstupů relevantních pro ČR.

 

AnotaceKompetenceI.pdf AnotaceKompetenceI.pdf (132,08 KB)

Kompetence_I.ppt Kompetence_I.ppt (1,25 MB)  - presentace

 

Jako druhý v pořadí byl představen projektový záměr Kompetence II – Příprava a realizace mezinárodního výzkumu PIAAC a zveřejnění jeho výsledků. Projekt Kompetence II obsahuje mezinárodní projekt PIAAC (Programme for International Assessment of Adult Competencies), který je připraven organizací OECD. Projekt PIAAC je zaměřen na hodnocení úrovně funkční gramotnosti dospělých v kontextu jejich životních podmínek, dosaženého vzdělání a pracovního zařazení. Výzkum PIAAC bude koncipován tak, aby umožnil srovnání výsledků s výzkumem OECD IALS (International Adult Literacy Survey), kterého se ČR zúčastnila v roce 1998.


AnotaceKompetenceII.pdf AnotaceKompetenceII.pdf (122,65 KB)
Kompetence_II.ppt Kompetence_II.ppt (175,50 KB) - presentace

Zapis_Kompetence_I_a_II.pdf Zapis_Kompetence_I_a_II.pdf (61,94 KB)

Máte-li i Vy k výše uvedeným projektovým záměrům MŠMT připomínky či se s námi chcete podělit o komentáře, neváhejte a napište nám na esf@msmt.cz (do předmětu zprávy uveďte „ odborné diskuze“). Vaše reakce se dostanou do rukou zpracovatelům projektů, kteří se mohou inspirovat a využít je při dopracování záměrů do finální podoby!



MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.