Mezinárodní soutěž „Rakousko - Česko v roce 2020“

pátek 23. ledna 2009 ·

Uzávěrka soutěže pro týmy žáků a mládeže pátých a vyšších tříd na téma „Rakousko – Česko v roce 2020“ se blíží. Datum odevzdání projektu do mezinárodní soutěže s podtitulem „Vize společné budoucnosti v srdci Evropy“ je 30. ledna 2009.

Soutěže se mohou zúčastnit týmy žáků a mládeže pátých a vyšší tříd. Projekty vyhotovené školami, které udržují partnerskou spolupráci se školami z Dolního Rakouska, budou oceněny ve zvláštní kategorii. Soutěžní týmy se mají zamyslet nad tématem „Rakousko – Česko v roce 2020“ a připravit prezentaci svých vizích společné budoucnosti v srdci Evropy. Při výběru druhu prezentace nejsou kladeny žádné hranice – může se jednat  o tiskovou inzerci, audio záznam, internetovou prezentaci, plakáty, powerpoint či film. Porota klade důraz především na kreativitu, vlastní iniciativu a podnikatelského ducha. 

Soutěž se zatím setkala s velkým úspěchem: mnoho škol, středisek volného času  i neziskových organizací dětí a mládeže z Dolního Rakouska i Čech již zaslalo kvalitní projekty, které jsou odrazem velké rozmanitosti, kreativity a vysokého potenciálu. „Dostaly se nám do rukou velmi poutavé a zajímavé projekty. Je na nich znát, že mládeži leží na srdci poznání sousední země a do budoucna i společný život a ne život vedle sebe“, řekl Mgr. Hermann Dikowitsch, ředitel projektu Dolnorakouských zemských výstav.

Vítězné projekty budou mít premiéru v dubnu v rámci Dolnorakouské zemské výstavy 2009 v Hornu ve spolupráci s zemským odborem pro mládež, zemskou školní radou a odborem pro Evropu a za podpory Kulturkontakt Austria. Projekty, které se umístí na 1. - 3. místě, obdrží ceny v celkové výši 5.250 eur, vítězný projekt každé kategorie obdrží 1 000 eur. Výhru do soutěže věnovala finanční skupina Raiffeisenbanken Niederösterreich-Wien.

Společná mezinárodní soutěž krajů Vysočina, Jižní Čechy, Jižní Morava a kraje Dolní Rakousko byla vypsána v rámci Dolnorakouské zemské výstavy 2009 na základě iniciativy managementu regionu Waldviertel a za mediální podpory Dolnorakouské tiskové kanceláře.



tisková zpráva

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.