Emaweb (nejen) pro školy

pátek 9. ledna 2009 ·

Emaweb nabízí podporu tvorby internetových stránek škol a spolupracujících organizací (školská zařízení, knihovny, neziskové organizace). Vítány jsou i dětské/studentské projekty garantované školou nebo partnerskou organizací. Sponzorsky budou realizovány tři vybrané projekty. Cílem je podpořit a propagovat zajímavé aktivity a zpracovat případové studie na využití redakčního systému Drupal ve spolupráci se školami.

Podpořeny mohou být různé projekty, jejichž součástí je vytvoření internetových stránek. Může se jednat například o vzdělávací či komunitní projekt, elektronický magazín, ale i o standardní "školní" internetové stránky se zajímavými prvky (například zapojení studentů či rodičů do školních aktivit, do diskuse o dění ve škole apod.).

Výstupy budou zhodnoceny jako případové studie využití redakčního systému Drupal. Jedná se o volně stažitelný (open source) redakční systém, jeden z nejlepších svého druhu na světě (1. místo v soutěži Open Source CMS Award v roce 2008 i 2007). Výsledný web si může uživatel spravovat a aktualizovat sám; bez znalosti programování. Díky uživatelské "přívětivosti" je systém vhodný i pro žákovské/studentské internetové stránky. Web může být zhotoven "na klíč", ale i ve spolupráci se studenty, se stávajícím webmasterem apod. (formou poskytnutí konzultací).

Termín pro podání přihlášek je 2. březen 2009 (datum odeslání). Další informace najdete na adrese www.emaweb.cz. Kontaktní osoba: Eva Rázgová, ema(zavinac)emaweb.cz.



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.