CERMAT ruší tendry na státní maturity, zajistí je svépomocí

středa 28. ledna 2009 ·

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání spolu s MŠMT ruší některé tendry na státní maturity, zajistí je prý svépomocí. Týká se to logistického informačního systému a přípravy pedagogů na novou podobu maturity. ČTK to dnes ředitel ředitel CERMATu Martin Mach, kterého ministerstvo jmenovalo do funkce teprve před třemi týdny, aby hledal úspornější řešení pro státní maturitu.

Zpráva ČTK dále uvádí:

Vzdělávání pedagogů, na které se počítalo s částkou 169 milionů korun, by měl nově zajistit Národní institut pro další vzdělávání (NIDV). "NIDV je instituce, která byla zřízená ministerstvem školství ke vzdělávání učitelů a má celostátní působnost a dostatečné kapacity k tomu, aby takové školení uskutečnila," uvedl Mach.

Na informační systém, který měl zajišťovat logistiku státních maturit, přišla podle Macha jen jedna nabídka, která byla příliš drahá. Systém měl stát 310 milionů korun. "My tu máme nějaký informační systém, který byl pilotován v rámci maturity nanečisto,…, domnívám se, že půjdeme cestou jeho rozšiřování tak, aby mohl být využitelný pro státní maturitu naostro," dodal.

Připomínáme, že podle dostupných informací bude k 1. dubnu 2009 NIDV fúzovat s VÚP do Národního pedagogického institutu.

NIDV byl v minulosti kritizován za průběh některých školení v rámci projektu Koordinátor.

 

 

 

 



redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.