MŠMT: Zasedání poradní skupiny k vývoji evropské spolupráce ve vzdělávání a partnerství škol a podniků

pátek 9. května 2008 ·

Ministr Ondřej Liška diskutoval s představiteli škol, zástupci podniků a s dalšími experty o vývoji evropské spolupráce v oblasti vzdělávání i o partnerství škol s podniky a zaměstnavateli. Ve středu 7. května 2008 se uskutečnilo první zasedání poradní skupiny ministra školství Ondřeje Lišky, které bylo svoláno k otázkám vývoje evropské spolupráce ve vzdělávání a partnerství škol a podniků jako zaměstnavatelů. Tyto oblasti jsou prioritami České republiky pro nadcházející předsednictví v Radě EU. Jednání se zúčastnilo několik rektorů vysokých škol, zástupci škol, zaměstnavatelů, příslušných resortů a další odborníci z dané oblasti. Šlo o první zasedání této skupiny na nejvyšší úrovni, která se má v tomto roce sejít ještě třikrát, aby se zabývala prioritami České republiky během předsednictví ČR v Radě EU v oblasti vzdělávání a odborné přípravy.  Cílem ministra Lišky je otevřít diskusi k těmto zásadním tématům jak odpovědným aktérům, tak i širší veřejnosti, aby přístup ČR k těmto otázkám během českého předsednictví byl konsensuální a aby další zapojení ČR do evropské spolupráce ve vzdělávání bylo efektivní a přínosné.

Hlavní pozornost na všech jednáních bude zaměřena na otázky vývoje evropské spolupráce ve vzdělávání po roce 2010, neboť právě ČR bude během svého předsednictví diskutovat podobu aktualizovaného strategického rámce pro období po roce 2010. Druhou prioritou ČR je otázka partnerství mezi školami a zaměstnavateli/podniky v rámci Evropské unie – tedy jakým způsobem tuto spolupráci podporovat a do budoucna na evropské úrovni rozvíjet. Třetím tématem českého předsednictví je rozvoj vysokého školství v Evropě, především s odkazem na Boloňský proces a jeho novou fázi po roce 2010.

Kromě vytvoření výše uvedené skupiny otevíráme prostor pro diskusi určenou široké veřejnosti - ta se do ní může zapojit prostřednictvím veřejných konzultací.  Zde  jsou uvedeny čtyři otázky týkající se výše uvedených témat, na které lze odpovídat prostřednictvím e-mailu. Samozřejmě je možné připojit i další související postřehy.

MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.