MŠMT: Pozvání na diskusi k projektovým záměrům MŠMT v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Friday, May 16, 2008 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) Vás zve na odbornou diskuzi k projektovým záměrům, které jsou připravovány pro realizaci v programovém období 2007-2013 v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

POZVÁNí na diskuzi k projektovým záměrům MŠMT v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) Vás zve na odbornou diskuzi k projektovým záměrům, které jsou připravovány pro realizaci v programovém období 2007-2013 v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Místo konání:  MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené

  aula, 1. patro, Holečkova 4,

  Praha 5,150 00

  tel. 257 323 038, 257313 420

Kdy: pondělí 19. května 2008

Harmonogram:

10.00 - 10.30

Prezentace projektu

Řešení vrstevnických vztahů ve školách

PaedDr. Jiří Pilař - ředitel Odboru prevence, speciálního vzdělávání a institucionální výchovy

10.30 - 11.00

Diskuse k návrhu projektu

11.00 - 12.00

Oběd

12.00 - 12.30

Prezentace projektu

Rovnost příležitostí ve vzdělávání - podpora sociální soudržnosti

PhDr. Jana Zapletalová - ředitelka Institutu pedagogicko-psychologického poradenství

12.30 - 13.00

Diskuse k návrhu projektu

Přehled projektů:

Projekt 1: „Řešení vrstevnických vztahů ve školách" při realizaci projektu budou připraveny školní kolektivy na to, aby méně závažné situace nebo školní i osobní problémy řešili ve spolupráci s vyškolenými staršími spolužáky - podporovateli.  Závažnější problémy, které budou nad rámec kompetencí podporovatele, bude řešit metodický tým. V rámci projektu se předpokládá spolupráce s Linkou bezpečí.

Více informací o projektu z d e
 .

Projekt 2: Rovnost příležitostí ve vzdělávání - podpora soudržnosti" cílem projektového záměru je dotvoření systému včasné péče o žáky z odlišného kulturního prostředí s různými podmínkami k sociálnímu začlenění, zkvalitnění procesu inkluze a zabránění exkluzi. Zkvalitnění procesů počátečního vzdělávání. Spolupráce s rodinou klienta. Vytváření vzdělávací podpory prostřednictvím spolupráce s didaktiky, psychology, speciálními pedagogy prostřednictvím tutorů. Příprava na vzdělávání na středních školách, případně VOŠ nebo VŠ.

Více informací o projektu z d e
 .

V případě Vašeho zájmu účastnit se diskuze k daným projektovým záměrům je nutné se předem  zaregistrovat na e-mailové adrese: esf@msmt.cz  do předmětu zprávy uveďte „odborná diskuze".



MŠMT

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.