MŠMT: Ondřej Liška vyhlašuje soutěž pro studenty VŠ a VOŠ o 30 tisíic korun: „Předsednictví ČR v Radě EU ve fotografii“

Friday, May 16, 2008 ·

Předsednictví ČR v Radě EU v 1. pololetí roku 2009 si vyžádá řadu aktivit týkajících se prezentace naší země vůči ostatním členským státům a institucím EU. Za tímto účelem budou vydávány různé publikace (brožury, letáky atd.), které by měly být doplněny odpovídajícími fotografiemi. Naším cílem je, aby ilustrační fotky použité v těchto materiálech nejen tematicky odpovídaly oblasti vzdělávání a kontextu Evropské unie, ale také představily Českou republiku jako zemi tvůrčích mladých lidí. Soutěž je určena studentům vysokých a vyšších odborných škol s uměleckým zaměřením. 

Cílem je vybrat nejzajímavější sadu fotografií, které by se tematicky vztahovaly k oblastem v gesci MŠMT, tj. vzdělávání ve všech jeho podobách (v kontextu celoživotního učení, formální i neformální), výzkum a vývoj, mládež a sport. Každá soutěžní sada by měla obsahovat celkem 16 fotografií členěných následovně: 4 za oblast předškolního, základního, středního a vyššího odborného školství; 3 za oblast vysokého školství;
  3 za výzkum a vývoj; 3 za mládež a 3 za oblast sportu. Doručena by měla být nejpozději do 15. září 2008, a to vypálené na CD/DVD a jedenkrát v klasické podobě (rozměr nejlépe 13x18 cm).


Zvítězí ten účastník, kterému se nejlépe podaří kreativně propojit uvedená témata s kontextem České republiky jako členského státu EU. Vítězné fotografie budou v prvé řadě využity pro přípravu publikací o prioritách předsednictví ČR v Radě EU, které budou distribuovány mj. všem zástupcům členských zemí na příslušných jednáních (včetně Rady ministrů), a dále – spolu s ostatními soutěžními obrázky - pro jiné související publikace a při výzdobě prostor určených pro akce v České republice. Tomu by měla také odpovídat technická kvalita doručených fotografií (min. 7 MPx, min. 300 dpi).

Cenou pro vítěze je finanční odměna 30 tisíc korun. 

O využití fotografií účastníků, kteří v soutěži nezvítězí, avšak jejich fotografie budou svým nápadem zajímavé, bude jednáno individuálně po vyhodnocení soutěže.

PODMÍNKY SOUTĚŽE:

Zasláním svých děl souhlasíte s jejich dalším bezplatným využitím v rámci předsednictví ČR v Radě EU v 1. pololetí 2009 a se zpracováním svých osobních údajů pro účely soutěže dle zákona 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů v platném znění. Zaslané práce se budou autorům vracet pouze na požádání!


Kontaktní osoba a současně adresa pro doručení soutěžních zásilek:
Markéta Nováková
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy – odbor pro záležitosti EU
Karmelitská 7
118 12 PRAHA 1
tel.: 257 193 656
mail: marketa.novakova@msmt.cz


MŠMT

0 comments:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.